Az IEM Rio minden szakaszát közönség előtt fogják játszani!

Az IEM Rio minden szakaszát közönség előtt fogják játszani!

Nem csak a rájátszás, hanem a csoportkör alatt is a brazil szurkolók előtt játszhatnak a világ legjobbjai Rioban.

Az IEM Rio Major bejelentése óta a legnagyobb kritika az volt a rendezvény kapcsán, hogy a rájátszás helyszínéül szolgáló Jeunesse Aréna befogadóképessége kevés és a jegyek azonnal elfogytak. Az ESL friss bejelentése alapján ezen javítani fognak. Ugyan nem a Maracanã gondolta meg magát, de számításaik szerint így is több mint 100 ezer Counter-Strike rajongó fordulhat meg az immáron 12 napon át látogatható Majorön, mivel a korábbi tervekkel ellentétben mindhárom szakaszt a közönség előtt fogják játszani a csapatok. Ez lesz a DreamHack Kolozsvár Major óta az első ilyen alkalom.

Az ESL bejelentése alapján a Challengers és a Legends Stage is a Riocentro nevű rioi rendezvényközpont 6-os csarnokában lesznek. A színpadi megoldás klasszikus, azaz a közönség szemben fog ülni a játékosokkal. A helyszín befogadóképességéről nem írnak, de az eredeti tervekhez képesti extra kapacitás ellen senki sem fog tiltakozni. Arról nem is beszélve, hogy ezzel még izgalmasabbá válhatnak ezek a szakaszok és még nagyobb lesz a nyomás a csapatokon. A jegyértékesítés holnap, azaz szeptember 14-én, brazil idő szerint 15:00-kor indul (20:00 Közép-Európában).

Kattints a képre az ESL terveiről szóló galériáért!

A rájátszás lebonyolítása is változik valamelyest. A helyszín maradt a Jeunesse Aréna, azonban az új elrendezésnek hála el tudták érni, hogy további jegyek váljanak elérhetővé a rendezvényre. Az új terv szerint a színpad az aréna közepére kerül, így körbeülhető a teljes lelátó és a földszint egy része is. A rájátszásra az újabb jegyértékesítés ugyanakkor indul, mint a másik két szakaszra, azaz szeptember 14-én brazil idő szerint 15:00-kor (20:00 Közép-Európában).

Továbbá a rajongói fesztivállal kapcsolatban is kiderült pár újdonság. Az esemény a Jeunesse Aréna előtt lesz a rájátszással párhuzamosan, gAuLeS lesz a műsorvezetője és ahogyan egy ilyen fesztiválnál elvárható, többezer rajongó vehet részt rajta, hogy egy hatalmas kivetítőn élvezzék a meccseket étel és ital társaságában. Az IEM Fan Fest névre keresztelt eseményre szeptember 15-én brazil idő szerint 15:00-kor indul (20:00 Közép-Európában) a jegyértékesítés.

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az IEM Rio Majort magyar nyelven, élőben, exkluzívan az ESL hazai közvetítési partnere, az Esport1TV hozza el Nektek. Tartsatok velünk és a világ legjobb csapataival Rioba október 31. és november 13. között!

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!