R6S: Ezekkel az operátorokkal lehetsz a legjobb entry fragger a szerveren

R6S: Ezekkel az operátorokkal lehetsz a legjobb entry fragger a szerveren

Ha te is profi entry fragger szeretnél lenni, a világ összes játékórája rád vár.

A Rainbow Six: Siege igazán nagy népszerűségre tett szert a megjelenése óta, az egyik legkedveltebb FPS-játék most a piacon. Sokan úgy tartják, hogy komplikáltabb játék mint a Call of Duty vagy a VALORANT, mivel sok különböző szerepet betöltő játékosnak kell együttműködnie a siker érdekében. amit a játékosoknak meg kell tanulni. 

A Rainbow Six Siege többről szól, mint pusztán a védekezésről és a támadásról. Sokkal több különleges és sajátos pozíció vár még arra, hogy betöltsék a játékosok. Az egyik ilyen role az úgynevezett entry fragger, akinek a legfőbb feladata, hogy először kerüljön tűzharcba a védőkkel, ezzel felügyeletet szerezve a pálya felett.

Az entry fraggerek mindig arra fókuszálnak, hogy minél több fraget halmozzanak fel, lehetőleg minél gyorsabban. Te is biztos tapasztaltad már, hogy ezek a játékosok találják meg először az ellenfél csapat roamereit, ezzel megtisztítva az utat a lerakókra. Ha a csapatodban van legalább egy ilyen játékos, akkor ő limitálja a védők rotation lehetőségeit és persze el is tudják vonni a figyelmet társaikról.

Ash

Ash a játék megjelenése óta az entry fragger játékosok kedvence. Gyors, erős fegyverei vannak és hatalmas pusztítást tud végezni a gadgetjével. A breaching töltetei lehetővé teszik, hogy távolról nyisson meg falakat, plafont vagy padlót, amivel még több lehetőséget alakíthat ki a támadásokra.

Buck 

Top 5] Rainbow 6 Siege Best Buck Loadouts | GAMERS DECIDE

Buckot ha lehet csak a tapasztaltabb játékosok válasszák. Az erejét egyszerűen nem lehet letagadni, ha közel tud kerülni az ellenfélhez akkor eszméletlen mennyiségű sebzést oszt ki a shotgunnal. Elég könnyen az ellenfél közelébe tud férkőzni, a Skeleton Key shotgunnal egy pillanat alatt új szögeket nyit meg a pályán legyen az az ellenfél feje mellett, felett vagy alatt. A Buck játékosoknak mindenképp magas szintű pályaismerettel kell rendelkezniük, hogy a képességét minél hatékonyabban ki tudják használni.

Zofia

 

Zofia nem csak felfedi az ellenfél pozícióját, de elég hamar likvidálja is azt a szerencsétlen védőt, akit ő talált meg először. Felszerelése közé tartozik a KS79 Lifeline, amivel egyszerre tudunk kábító és impact lövedéket is kilőni. Az előbbi töltet elkábítja az ellenfelet néhány másodpercre, aki így nehezebben tudja irányítani a fegyverét és lőni is lassabban lő, míg az impact töltettel hasonlóan tudunk falat rombolni mint Ash-sel. Ezzel a fegyverrel és az M762-vel felszerelkezve könnyedén le tudjuk vadászni a védő operátorokat.

Jackal 

Rainbow Six Siege is testing a Jackal rework | PCGamesN

Ha a lehető leggyorsabban szeretnél védőkre vadászni, akkor Jackal lesz a te operátorod. Egy bizonyos ideig látja és leköveti a lábnyomokat, ami néhány másodpercig jelzi a támadóknak egy adott operátor helyzetét. Ezzel a képességgel egy tökéletes entry fragger lett, aki betör a pályára, lenyomozza védőket és hamar likvidálja azokat.

Sledge

Sledge a rombolás mestere. Ő volt a legelső operátor, aki át tudott törni a falakon, új útvonalakat kialakítva a lerakókra. Agresszív karakternek számít, akinek néha veszélyesen közel kell mennie egy-egy ellenfélhez annak érdekében, hogy új belépési pontokat alakítson ki a bombához. Ezen kívül felhasználhatjuk a frag gránátjait arra, hogy még tovább idegesítsük a védőket.

IQ

Rainbow Six Siege IQ: How to Play Guide and Tips - Dot Esports

IQ-t nem látjuk túl gyakran meccseken, de ez senkit se tartson vissza attól, hogy őt válassza. IQ képességével egy pillanat alatt teljesen mentesíthetjük a szobát a védők összes eszközétől, mivel a speciális monitorján keresztül pontosan látjuk, hogy hol mit helyeztek el. Egy hangtompítóval párosítva a védők nem is sejtik, hogy éppen teljesen elpusztítják az összes eszközüket. IQ-val remekül megkönnyíthetjük a csapattársaink útját a lerakókra.

Twitch

Twitch sok különböző módon használható, fő célja, hogy minél több információt gyűjtsön és védő eszközöket pusztítson el, de akkor sem utolsó választás, ha egy agresszív entry fraggerként használjuk. A legfőbb oka annak, hogy felkerült erre a listára nem más, mint az F2 fegyvere, ami bár nagyon sok változáson ment keresztül az utóbbi időben, továbbra is hasznos fegyverként maradt meg. 

Amaru

Amaru - Tom Clancy's Rainbow Six Siege Wiki Guide - IGN

Ez az operátor teljes mértékben a map controlról szól. A Garra hookkal egy pillanat alatt berepül bárhova ahova akar, ezzel meglepve a védőket. Kidolgozhatunk vele olyan útvonalakat is, amikre senki se számítana, ezzel kihasználva a meglepetés erejét. 

Blitz

Blitzet nem mindenki szereti, sokak pedig csak viccből szokták pickelni. A legnagyobb erőssége a pajzsában rejlik, aminek a segítségével nagyon kívül kerül az ellenfélhez, elzárja a menekülési útvonalaikat és lelövi ellenfeleit mielőtt még tudnának reagálni. Ha egy golyóálló pajzs nem lenne elég, egy gombnyomással flashelni is tudunk, amivel még idegesítőbbé válika karaktert. Nem minden arany azonban ami fénylik, ugyanis Blitznek nagy gondjai vannak olyan helyeken, ahol egyszerre több helyről is rálátnak, ezzel könnyedén likvidálva őt.

Maverick

Ez a gyors operátor teljes mértékben a meglepetésről szól, pont úgy mint Amaru. Egy olvasztófáklya az ő eszköze, amivel a megerősített falakon tud átégetni, ezzel apró, de nehezen észrevehető, váratlan szögeket nyit meg a pályán. Ezzel és az M4-gyel a kezében ez az operátor gyors és halálos.

Ying

Ying gets an extra Candela thanks to R6 Siege Y7S1.2 and players are shook  — SiegeGG

Ha arra gondolunk, hogy entry fragger, akkor talán az első dolog ami eszükbe juthat, az Ying. Egy candela nevű eszköze van, amit saját magunknak tudunk beidőzíteni és azt eldobva egy teljes szobát tudunk vele szétflashelni, ezzel teljesen megvakítva mindenkit, aki épp ott tartózkodik. Ő inkább az anchor operátorokat célozza meg, akik szívesebben játszanak a siteokon, várva a támadókat.

Hogyan legyek jobb entry fragger?

Ha szeretnél egy hatásos és halálos entry fragger lenni, akkor szükséged lesz egy jó adag játéktudásra és gyakorlásra. Tanulj meg minél hatékonyabban drónozni, ezzel rendkívül fontos információt szerezni az ellenfélről akit le szeretnél vadászni. A legjobb entry fraggerek köre a következő receptet követi: drónozás, kill, drónozás, kill és így tovább. De nem tudsz könnyedén kitisztítani egy szobát, ha nem ismered a legjobb szögeket és belépő pontokat az adott helyhez.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!