Otthagyta a Blizzardot az Overwatch vezető hősdizájnere

Rossz ómen, hogy Geoff Goodman az Overwatch 2 érkezése előtt hagyja ott a játékot. 

Hosszú évek várakozása után október 4-én végre megérkezik az Overwatch 2, ami nem csak megújítja a karaktereket és képességeiket, de teljesen más üzleti modellel is operál majd, mint az eredeti játék. A loot boxok például mennek a kukába és jön a battle pass, ami 9 hetente új tartalmakkal és egy viszonylag elfogadható 10 eurós árcédulával várja a rajongókat, ráadásul az új hősöket is azon keresztül tudjuk majd feloldani. Ha már új karakterek, a Blizzard nemrég hivatalosan is bemutatta Kirikót, akinek képességei első körben rendkívül érdekesnek tűnnek. 

A veterán Overwatch játékosok számára a sok új tartalom miatt kicsit olyan, mintha karácsony lenne, azonban tegnap egy szomorú hír is érkezett a vállalat háza tájáról, ugyanis a PC Gamer információi szerint a játék vezető hősdizájnere, Geoff Goodman otthagyja a Blizzardot. A távozás okát egyelőre egyik fél sem nevezte meg, a cég viszont kiadott egy rövid és velős nyilatkozatot, ami a szokásos PR szöveget tartalmazza. 

„Köszönjük Geoffnak a sok éves szolgálatát a Blizzardnál és minden jót kívánunk neki a jövőben. A képességei nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az Overwatchz változatos hősei életre keljenek és személye még évekig rajta hagyja majd a nyomát az OW és WoW fejlesztőcsapatok munkáján."

Ha engem kérdeztek, ez egy rendkívül rossz ómen így pár héttel az Overwatch 2 indulása előtt, ugyanis Goodman nem csak egy kulcsfigurája volt a játéknak, de neki köszönhetjük a Doomfist és Orisa reworkot, plusz Sojourn és Junker Queen, na meg Kiriko képességeinek megalkotását és kiegyensúlyozását is. A dizájner mindemellett aktívan részt vett a játékosokkal és a közöséggel való kommunikációban és rendszeresen beszélt nyíltan a munkájáról, plusz hallgatta meg a visszajelzéseket a hősökkel kapcsolatban. Az alábbi videóban például a balance témáját boncolgatja Josh Noh fejlesztővel, mL7 streamerrel és SVB elemzővel. 

Szerintetek rányomja majd a bélyegét az Overwatch 2-re a szakember távozása? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!