Ott van a magyar Dota 2 válogatott az Eb-n, íme a torna menetrendje

Ott van a magyar Dota 2 válogatott az Eb-n, íme a torna menetrendje

Három kemény meccs vár hazánk legjobbjaira, de lesznek még emellett is pikáns mérkőzések az Eb-n.

Egy hosszú válogatóversenyt követően kialakult a magyar Dota 2 e-sport válogatott öt fős kerete és a játékosok túlvannak már egy bootcampen is, most pedig elérkezett az idő, hogy az Európa-bajnokságon bizonyítsanak. Hazánk legjobb ötösét egy három fázisos lebonyolítása rendszer végén választják majd ki. A Magyar E-sport Szövetség nemzetközi e-sport szövetségi kapcsolódása nyomán, 2022-ben is jogosult a kontinentális és világ eseményekre válogatott játékosokat, csapatokat delegálni több játékban, többek között Dota 2-ben is.

Az így összejött öt fős keret viszont azóta megváltozott. Lowskill, Csky, Drizzt és Solar mellé George helyett Seriks csatlakozik, hogy együtt vívjanak meg a kontinens legerősebb nemzeteivel. Az albán rendezésű kontinens tornán a C jelű kvartettbe került Magyarország. Ellenfelei között ott van Grúzia, Azerbajdzsán és Spanyolország is. Tavaly sikerült a csoportból továbbjutnia hazánknak és ez idén sem lehetetlen feladat. A csoportmérkőzések során viszont BO1-es mérkőzések lesznek, így tehát egyetlen összecsapás dönt mindenki ellen a pontokról és Magyarország így 3 találkozón kell, hogy kivívja a playoff részvételt. A magyar válogatott viszont csak szeptember 24-én, szombaton lép pályára az Eb-n. A menetrend az alábbiak szerint alakul:

Szeptember 23-án azonban a ráhangolódás kedvéért más csoportok küzdelmeit is élőben lehet követni. A pénteki nap programja:

Ezeket a mérkőzéseket a 16 órakor induló streamben élőben láthatjátok a www.twitch.tv/esport2tv csatornán.

Mindegyik csoportból az első két helyezett jut tovább az egyenes kieséses rájátszásba, ahol már minden összecsapás BO3-ban zajlik. Az Eb tétje egyébként nem kisebb, minthogy a torna győztese kiharcolja magának a világbajnoki részvételt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!