Bronzéremmel tért haza a magyar Dota 2 válogatott az Európa-bajnokságról

Bronzéremmel tért haza a magyar Dota 2 válogatott az Európa-bajnokságról

Hazánk legjobbjai a top 4-ig jutottak az IESF világbajnoki selejtezőben, a magyar ötösnek az elődöntőben parancsolt megálljt Ukrajna.

Előzetesen Albánia adhatott otthont a 2022-es Dota 2 Európa-bajnokságnak, de a szervezők végül az online lebonyolítás mellett döntöttek. Ennek ellenére is nekivágott a 17 részt vevő ország a tornának, köztük Magyarország is, a C csoportban. Az edzőtábor megtette hatását, a csapat remekül kezdte meg szereplését a megmérettetésen, előbb Spanyolországot, aztán Azerbajdzsánt, végül Grúziát is sikerült megverniük, ezzel összejött a csoportelsőség. A Magyar E-sport Válogatottat Lowskill, csky, solar, Drizzt és seriks képviselte.

A negyeddöntőben aztán az a Norvégia jött szembe, akik csak az utolsó fordulóban, Montenegró legyőzésével harcolták ki a második helyen a továbbjutást a B jelű kvartettből. Külön érdekessége volt az eseménynek, hogy a legjobb nyolc között még a csoportmeccseknél látható Bo1-es rendszert alkalmazták, tehát egyetlen mérkőzésen kellett kivívni az elődöntőbe jutást a magyaroknak. Elsőként kockázatosnak tűnt a Pudge, Lina, Visage, Earth Shaker és Bane ötös, de egy kellemes early game után működésre bírták a srácok és remek csapatjátékkel felőrölték a norvégokat.

Ezután következett az egyik legnagyobb esélyese a tornának, Ukrajna pedig valóban nagy falatnak bizonyult. Az első meccs jól indult, a lanelés alatt egyenrangú ellenfelei voltunk az ukránoknak, aztán több hibát is vétettünk, például háromszor is egyedül maradt Lowskill Shadow Fiendje, amit kihasznált az ellenfelünk, ezt követően pedig összeálltak és egymás után nyerték a team fightokat, ezzel 1:0-ás vezetést szereztek. A második felvonásban a Void, Shaker, Death Prophet és Winter Wyvern mellé egy meglepő Brood pickkel próbálkoztunk, de inkább magunkat leptük meg, mert nem sikerült kijátszani a taktikát. Az ukránok midese, Lorenof a Queen of Painnel szenzációsan irányította a meccset, amihez a csapattársai remek segítséget nyújtottak. A 33 perces győztes meccset 17/1/6-tal zárta, ami 2:0-ás ukrán sikert és továbbjutást jelentett, Magyarország pedig a bronzérmet jelentő harmadik helyen zárta az Eb-t!


Kép forrása: Magyar E-sport Szövetség Facebook oldala

A másik ágon Észak-Macedónia Koszovót remek taktikával és játékkal 2:0-ára legyőzte, így kialakult a döntő párosítása. A fináléban aztán két gyors meccset követően 1:1-es állásnál egy 68 perces gigászi küzdelem döntött végül a bajnoki címről. Az ukránoknak bejött a Morphling, Lifestealer kettőse és ennek a duónak, valamint a tier 5-ös neutral itemek segítségével felőrölték végül az erőn felül teljesítő észak-macedónokat. A 2:1-es győzelem az első hely mellett egy világbajnoki részvételt is jelent Ukrajna számára. Az IESF vb-t decemberben, Balin rendezik meg.

Ha esetleg lemaradtál a meccsekről, de visszanéznéd nem csak a magyar sikereket, de az ellenfeleink mérkőzéseit is, akkor napra lebontva megtalálod a közvetítéseket az Esport1 YouTube csatornáján.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!