K&H MNEB SL iRacing S2: A kaotikus futamokon végül két új győztes született

K&H MNEB SL iRacing S2: A kaotikus futamokon végül két új győztes született

Büntetés, hatalmas ütközések, szenzációs felzárkózások mellett előbb Simon Tamás, majd Pálla Balázs örülhetett a legjobban.

A Red Bull Ring mindig tartogat izgalmakat az autóversenyzés szerelmeseinek és ez olyannyira igaz, hogy a K&H MNEB Sim Liga iRacing második szezonjának második fordulójában pedig egyenesen felforgatta a mezőnyt. Kezdjük ott, hogy az első versenyhétvégén történt szabálytalan előzése miatt Tóth Dávidot a rajtrács végére száműzték, miközben a pole pozíciót Simon Tamás szerezte meg.

A startot követően el is tudott jönni elsőként, miközben mögötte Leitner Norbert és Barna Martín is remekül kapta el a rajtot. Ez a hármas aztán nagyszerű tempót autózva szépen le is szakadt a többiektől és a saját ritmusukban körözhettek. Egy ideig úgy tűnt kialakulhat köztük egy kisebb csata, aztán végül néhány másodperces lemaradással követték egymást. Tóth Dávid szintén nem vesztegette az idejét és végül a 23 kör alatt parádés előzéseket bemutatva a negyedik helyig tört előre és ezzel az idény egyik legjobb teljesítményét nyújtotta az utolsó helyről indulva. A középmezőnyben több kakaskodás is történt, a nyolcadik helyért például Pálla Balázs, Nagy Zsolt és Nagy Szilárd is hosszabb ideig versenyben volt, mígnem a 9. körben Zsolt támadást indított volna az előtte autózó Balázzsal szemben, hátulról viszont eltalálta őt Szilárd emiatt kicsúszott a középső szektorban. A 15. körben aztán végül Balázst meg tudta előzni Szilárd és előrelépett a 7. helyre, aki aztán még Fecske Tamást is beérte és át tudta verekedni magát rajta, így a 6. helyen zárt a 23 körös versenyben. A futamot végül, először az idényben, Simon Tamás tudta megnyerni. Íme a végeredmény:

A fordított rajtrácsos futam a szokás szerint izgalmasnak ígérkezett. Ezt az izgalmat pedig a megfordított helyezések mellett a rajtot követő hármas kanyarban történt hatalmas karambol fokozta. Fecske Tamás az ideális féktáv előtt kapott egyet hátulról és ennek hatására torpedóként repült a kanyarba, ahol eltalálta Tóth Dávidot, de Leitner Norbert is kicsúszott. Ezzel a címvédő és egyik nagy nemezise is jócskán visszaesett. Azonban Dávid magasabb fokozatra tudott kapcsolni és erőteljes tempóval megkezdte a felzárkózást, Norbertnek viszont nem sikerült átrágnia magát az előtte autózó forgalmon. A 20 körös második futam alatt az élen Simon Tamás igyekezett szintén őrült sebességgel megszerezni az első helyet, viszont miután a féltáv környékén megelőzte Nagy Szilárdot, már nem sikerült annyival gyorsabb köröket futnia, hogy megelőzze az előtte haladó Barna Martínt és Pálla Balázst. Külön említést érdemel még Csíkós Dominik és Zsupanek Bence csatája a hatodik helyért, de hiába próbálkozott Dominik az előzéssel, Bence parádésan védekezett és megőrizte a helyét, sőt, sikerült előbb beérniük, majd meg is előzniük Nagy Zsoltot is. Tóth Dávid eközben hiába hozta ki autójából a maximumot, ez most csak a nyolcadik helyre volt elég, bár az élen sem történt már változás, így egy újabb győztest avattak a bajnokságban Pálla Balázs személyében. A második futam végeredménye:

Kiss Norbi nem tért vissza, de talán nem is bánja, mert időközben megszerezte negyedik kamion-Európa-bajnoki címét a hétvégén. A K&H MNEB SimLiga iRacing második szezonjában viszont Simon Tamás átvette a vezetést 390 ponttal, mögötte Tóth Dávid 364, míg Barna Martín 353 pontot gyűjtött eddig.

A harmadik fordulóra már lehet nevezni és mért köröket futni a prekvalifikációs héten, a legjobb 30 időt futó játékos pedig ott lehet majd a rajtrácson a hétvégén.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!