Nem kell már sokat várni YEKINDAR eladására a VP CEO-ja szerint

Nem kell már sokat várni YEKINDAR eladására a VP CEO-ja szerint

Nem színjátékról van szó, tényleg örmény tulajdon lett a Virtus.pro-ból, ez pedig a lett játékos életét is megkönnyítheti, valamint a névhasználat körüli problémákat is megoldhatja.

Nemrég egy örmény befektető, bizonyos Aram Karamanukyan érkezett a Virtus.pro-hoz mint a szervezet új CEO-ja. Az e-sport világában még ismeretlen tulajdonos–igazgató főként az örmény építőiparban tevékenykedett eddig üzletemberként, majd különböző befektetésekbe vágott. Állítása szerint egy gyerekkori barátja vette rá, hogy vegyék meg és irányítsák együtt a Virtus.pro-t. Ezzel együtt tagadja, hogy ez a barát a VP anyavállalata felett bábáskodó, szintén örmény származású Nikolai Petrosyan lenne és ez az egész csak egy színjáték, hogy a VP kikerülje az orosz szankciókat – Karamanukyan szerint „piaci feltételek mellett” vették meg a szervezetet.

A Dexertonak adott interjúban a már említett témák mellett arról is beszélt, hogy tárgyaltak a Valve-vel és a PGL-lel a névhasználatról, aminek az lett az eredménye, hogy a Dota 2 TI 2022-n Outsiders helyett Virtus.pro-ként indulhat a csapatuk. E kapcsán pontosította egy korábbi mondatukat is. Nemrég ugyanis arról kérdezték őket egy másik interjúban, hogy hogyan fognak indulni a versenyeken és erre azt felelték, hogy kizárólag a Virtus.pro név alatt fognak játszani, mert az az ő védjegyük.

Karamanukyan szerint arról volt szó, hogy az Outsiders név a játékosok ötlete, nem a szervezeté. Ezzel szemben a Virtus.pro arculata az övék, afelett kontrolljuk van. Tehát csak ezt használhatja a szervezet maga, semmi mást – nem akartak ennél többet állítani az interjúban. Illetve azt is pontosította, hogy nem csak a védjegy, hanem a teljes szervezet a tulajdonukban áll, beleértve a játékosok szerződését is.

A válasz miatt következett is a kérdés Karamanukyan felé, hogy akkor a nyilvános részvénytársaságként működő korábbi tulajdonos – az orosz VK csoport – miért nem számolt be az eladásról? Szerinte egy nagyon összetett titoktartási szerződést írtak alá, ami többek között az üzlet kommunikációjáról is értekezik, ezért ezt nem kommentálhatja.

Amit viszont szívesen kommentált, hogy milyen lépéseket tettek a névhasználat kapcsán még: többek között megkeresték az ESL-t is, hogy tárgyaljanak, bemutatták az adás-vételi papírokat. A Valve döntése alapján hisznek abban, hogy velük is sikerül pozitív eredményre jutni. A BLASTtal viszont még nem volt párbeszéd, nem keresték őket, ezért nem is tudják, hogy ők mit gondolnak az új helyzetről.

Végül YEKINDAR helyzetét is kommentálta az új CEO. A lett játékos az antwerpeni Major után kérte magát kispadra, azóta a Liquidben játszik. Azonban az összetett geopolitikai tényezők miatt szerződést nem kínálhattak neki az amerikaiak. Karamanukyan szerint erre is pont kerülhet hamarosan: a távozásához szükséges munka végefelé járnak már, de még egy kis türelmet kért.

Borítókép: HLTV/brcho, Virtus.pro
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!