K&H MNEB SL iRacing S2: Az ütközésekkel dúsitott Chicagóban a két éllovas győzött

K&H MNEB SL iRacing S2: Az ütközésekkel dúsitott Chicagóban a két éllovas győzött

Tóth Dávid és Simon Tamás csatája csak egy volt most a sok közül, viszont kettejük győzelmei csak még szorosabbá tették a bajnoki pontverseny állását.

Egy teljesen új városi pályán, a virtuális Chicagóban mérte össze tudását a K&H MNEB Sim Liga iRacing mezőnye és bár a pálya vonalvezetése nem bonyolult, még az élmenők számára is az eddigi legnagyobb kihívást jelentette itt versenyezni. A mindössze 12 kanyart tartalmazó, 3,44 kilométer hosszú pálya rendesen megdolgoztatta az e-pilótákat. Nem is volt véletlen, hogy a legjobban már a prekvalifikációs hét alatt is több, mint száz kört megtéve igyekeztek a legjobban felkészülni a futamokra.

Az időmérőn egyébként igazi meglepetés nem született, viszont Simon Tamás újfent bizonyította, hogy egy körön is pokoli gyors, hiszen ő szerezte meg a pole pozíciót Tóth Dávid előtt. A rajt utána viszonylag simára sikeredett, mindenki eljött az élen gond nélkül, Simon Tamás elsőként fordult el az első kanyarban, mögé pedig Tóth Dávid, Leitner Norbert és Pálla Balázs zárkózott fel. Néhány kör elteltével viszont Simon és Tóth meglépett a többiektől és a saját kis csatájukat vívták körökön keresztül, bár az utcai pályákra jellemző sajátosságai miatt az előzés nem volt egyszerű feladat ezen a hétvégén. Tóth láthatóan szenvedett ebben a tekintetben riválisa mögött és bár egy ideig tizedekre meg tudta őt közelíteni végül a 9. körben hibázott egy kicsit és egy másodpercen kívülre került. Ekkora úgy tűnt megelégszik a biztos második hellyel és egy kényelmes tempóban jó néhány másodperccel leszakadva követte az élen álló Simont. Még ugyanebben a körben a 6. helyen autózó Csikós Dominik állt keresztbe a második szektor egyik kanyarát követően, a mögötte haladó Barna Martín pedig olyan közel követte őt, hogy nem is tudta kikerülni rendesen, így ütköztek, bár Martín tudta folytatni a versenyt, Csikósnak azonban meg kellett látogatni a box utcát egy javítás erejéig, ezért ő visszaesett a legutolsó helyre. Az első versenyt végül Simon nyerte magabiztos és precíz vezetéssel, mögötte Tóth és Leitner duóját intette le a kockás zászló.

A fordított rajtrácsos verseny már egy fokkal akciódúsabb és izgalmasabb volt. A start után Tóth Dávid a nyolcadik helyről feljött az ötödikre, miközben Leitner és Simon nem tudott pozíciót fogni magának. Az első körben rögtön Nagy Levente borzolta a kedélyeket, a négyes kanyarban ugyanis nagyon durván nekivágta az autóját a falnak és ennek hatására majdnem kirepült a pályáról is. Zsupanek Bence eközben elhagyta a motorháztetőjét a második helyen, mindeközben mögötte ádáz csata dúlt minden egyes helyezésért. A második körben épp a második kanyarnál próbálta meg beszúrni autóját Pálla Barna Martín mellé, de nem volt már helye, ezért a két autó összeért, viszont Pálla kicsúszott, míg Barna folytatni tudta nagyobb gond nélkül a futamot.

Tóth Dávid kihasználva tempófölényét, szép lassan odaért az élre és a negyedik körben már a harmadik helyen haladt. Még ebben a körben Leitner Norbert a mezőny végéről előre tudott törni egészen az ötödik pozícióig, Barna Martínt viszont nem sikerült hatékonyan maga mögé utasítani, akkora lendülettel igyekezett ugyanis kifékezni ellenfelét, hogy végül ütköztek és falban kötöttek ki, bár Norbi rosszabbul járt, mert keresztbefordult az autója és több helyet is veszített ezzel a manőverrel – egészen a nyolcadik helyig visszaesett. Tóth szép lassan átverekedte magát a két utolsó előtte haladó járművön is, előbb Zsupanek Bencét, majd Csikós Dominiket is megelőzte és ezzel átvette a vezetést. Ezt követően maradt még egy nagy csata a verseny hátralevő részére, egymásra talált a negyedik helyért folyó csatában Pálla és Simon. A kilencedik körre annyira elharapódzott köztük a küzdelem, hogy Pálla felkente Simont a falra. Csikós Dominik a szezon legjobb eredményére készült, sokáig a harmadik helyen haladt, de két körrel a vége előtt nem bírta ezt a nyomást és elrontotta az egyik kanyart, ezzel a virtuális pódium is elszállt a széllel. Az élen Tóth Dávid futott be, mögötte Zsupanek Bence és Pálla Balázs végzett még a dobogón. A negyedik helyen befutó Simon viszont összességében elégedett lehet, hiszen továbbra is vezeti a pontversenyt Tóth Dávid előtt, így előnyből várja majd a negyedik fordulót is.

Így áll 3 forduló után a K&H MNEB Sim Liga iRacing második szezonjának pontversenye:

  1. Simon Tamás 589 pont
  2. Tóth Dávid 582
  3. Zsupanek Bence 517
  4. Pálla Balázs 503
  5. Barna Martín 501

A negyedik fordulóra már lehet nevezni és mért köröket futni a prekvalifikációs héten, a legjobb 30 időt futó játékos pedig ott lehet majd a rajtrácson a hétvégén.

A K&H MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!