DDoS támadás állhat az Overwatch 2 katasztrofális startja mögött

DDoS támadás állhat az Overwatch 2 katasztrofális startja mögött

A hírt a Blizzard vezérigazgatója, Mike Ybarra jelentette be. 

Több mint 1000 nap telt el az Overwatch 2 bejelentése óta és a játék tegnap este végre valahára megérkezett a battle.net launcherbe. Őszintén szólva úgy vártam a premiert, mint kiskölyökként a karácsony reggelt, mivel mostanában elég szarul ment minden és kellett egy kis reménysugár, hogy ne a vaksötétben száguldozzak az élet alagútjában. A Blizzard mintha érezte volna, mire van szükségem és még rá is játszottak a dologra az Unleash Hope előzetessel, hogy megnyugtassanak, minden rendben lesz. 

Az este egész jól is indult, Watchpoint Pack tulajként már 20:00-kor be tudtam lépni a játékba, kicsit meg is lepődtem, milyen flottul ment minden. Rövid böngészés után már vetettem is bele magam a rankedbe, a második meccsen azonban jött a fekete leves a meccs közben kapott Unexpected Server Error hibaüzenet képében. Nem húztam fel magam, a Blizzard szerverei legendásan gyengék egy-egy játék startjakor, az viszont már zokon esett, hogy a login képernyőn 20 ezer embert találtam magam előtt. Semmi gond, gondoltam kis naivan, a negyedik ilyen után viszont már nyúltam volna a kötélért, de kivártam a sorom és nagyjából 80 ezer ember után végre beléptem, behúztam négy győzelmet és minden szipi szuper volt. 

Az ötödik meccs közben viszont a játék megint kidobott, de már nem engedett vissza és úgy voltam vele, na nem baj, majd holnap, úgy is vár a meló. Persze azért ránéztem még a kedvenc streamereimre és meglepődve tapasztaltam, hogy ők is hatalmasat szívnak az egész login dologgal. Itt már kezdett gyanús lenni a helyzet, mivel a Blizzard szerók ugyan fostaligák egy startkor, de azért ennyire nem, aztán a cég vezérigazgatója, Mike Ybarra megerősítette, hogy DDoS támadás alatt állnak, legalábbis szerinte. 

A hibát egyébként nagyjából 2 körül orvosolták, viszont az élmény és a szép első benyomás ment a kukába, nem csak nekem, de több millió más játékosnak. Hype ide vagy oda, az ilyen mozzanatokon múlik, hogy sikeres lesz-e a franchise a nagy újradefiniálás után. Ez eddig egyből semmi cowboy. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!