K&H MNEB Sim Liga iRacing S2: Féltáv után nem a címvédő vezet, de jön Suzuka szombaton!

K&H MNEB Sim Liga iRacing S2: Féltáv után nem a címvédő vezet, de jön Suzuka szombaton!

A szezon legérdekesebb és leggyorsabb pályáján eshet egymásnak a két éllovas, akiket mindössze 12 pont választ el egymástól.

Nem mindig az előzések szolgáltatják a legnagyobb izgalmakat idén a K&H MNEB Sim Liga iRacing második szezonjában, előfordul ugyanis, hogy egy hatalmas karambol, egyéni hiba vagy büntetés forgatja fel teljesen a mezőnyt. Ezek az események pedig tényleg nem várt fordulatot hoztak a bajnokság életébe, hiszen a féltáv után nem a címvédő áll a pontverseny élén, hanem egy újonc gyűjtötte eddig a legtöbb pontot hat futam után. Simon Tamásnak nem volt akkora pechje, mint nagy riválisának, Tóth Dávidnak, így jelenleg 599 ponttal első helyen tanyázik, mögötte Dávid 587-et szerzett eddig, mögöttük pedig Zsupanek Bence áll 522-vel. A virtuális harmadik helyért is lesz még csata bőven, mert alig 19 ponttal van csak lemaradva Bencétől Pálla Balázs és 21-re van tőle Barna Martín is.

Ezen a hétvégén viszont alighanem az előzéseké lesz a főszerep és az is kiderül ki képes a legnagyobb tempót kiautózni magából. Szombaton a mezőny a japán pályán, Suzukában bizonyíthat. Ez az egyik legnépszerűbb és leggyorsabb F1-es aszfalt csík, nem véletlenül, hiszen az alapvetően a Honda tesztpályájának épült Suzuka 1987 óta szinte minden évben vendégül látta a száguldó cirkuszt. Ezáltal valószínűleg a hazai e-pilóták is jól ismerik a vonalvezetését. Az 5807 méter hosszú pályán 17 kanyar található és felülnézetből kicsit olyan, mintha egy nyolcasra akarna hasonlítani. Ennek köszönhető, hogy található itt mindenféle kanyartípus és egy felüljáró is. A valaha futott leggyorsabb kör rekordját Kimi Raikönnen tartja még 2005-ből, akkor 1.31.540 másodperc alatt teljesítette a pályát.

A hat fordulóból – ezáltal 12 futamból – álló második szezonban minden egyes verseny után pontot gyűjtenek a játékosok. Ahhoz viszont, hogy valaki elindulhasson egy versenyhétvégén, az előző héten be kell kerülnie a legjobb harmincba a prekvalifikáció során. Ezután egy időmérő dönt a rajtsorrendről, majd az első futam végeredményéből az első 10 helyezett sorrendjét megfordítva startolnak az e-piloták a második futamon.

A hétvégi verseny menetrendje:

A K&H MNEB iRacing második szezonjának összdíjazása 750 ezer forint, melyből az első helyezett 500, a második 150, illetve a harmadik 100 ezer forintot vihet majd haza.

HOL LEHET KÖVETNI A K&H MNEB SIM LIGA IRACING BAJNOKSÁG VERSENYEIT?

A közvetítéseket minden egyes szombati fordulóról élőben lehet követni az esport3tv Twitch oldalán, ahol az egyik elemző mindvégig Bereznay Dániel lesz, akinek a youtube csatornáján szintén követhetitek az eseményeket.

További információkat a versenyről a hivatalos szabályzatban olvashattok, amelyben minden kérdésre választ kaptok.

A K&H MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!