Kiesett a NAVI is, szabad a rablás az ESL Pro League-en

Kiesett a NAVI is, szabad a rablás az ESL Pro League-en

A FaZe után újabb favorit, a NAVI is búcsúzott az EPL mezőnyéből, ezzel a mezőny teljesen nyitottá vált.

Elérkeztünk az  ESL Pro League 16. szezonjának elődöntőihez, miután a Vitality két nehéz pálya után legyőzte az Outsiders csapatát (Mirage 16:13, Dust2 19:17) és a G2 egy technikai szünettel megszakított mérkőzésen kiejtette a NAVIt (Dust2 13:16, Inferno 16:9, Mirage 16:9). Ez azt jelenti, hogy az ígéretes Cloud9–Liquid meccs után egy G2–Vitality vár ránk ma este, a tét pedig a döntőbe jutás.

A Vitality győzelme azért lehetett tegnap igazán meglepő, mert Spinx alulteljesített és így mindenkinek magasabb fokozaton kellett játszania az elvárt eredményért. ZywOo mellett Dupreeh és Magisk léptek elő az izraeli játékost pótolni, ami például clutchokban teljesedett ki. Ezt a pár alkalmat leszámítva mindkét csapat a százalékok szerint játszott, ami sok esetben a jó döntés volt, bár a folyamatos mentések rendkívül unalmassá tették az összecsapást.

A G2–NAVI mérkőzés, főleg a harmadik pályán, m0NESY-ről szólt: a fiatal játékos az elmúlt hetekben szintet lépett, nem csak kevesebbet hibázik, de bátrabban próbálkozik a saját ötletei mentén kialakítani helyzeteket, amiből végül a csapata is profitál. Mindemellett a G2 játéka is most tűnt a legszínvonalasabbnak hosszú ideje, amiért jár a piros pont HooXinak és XTQZZZ-nak. A NAVIról ezeket már nehéz lenne elmondani. Igaz, nekik extra frusztrációt okozott, hogy a csapat ukrán játékosait ismét a napokban már látott DDoS-támadás érte meccs közben, ami hosszabb technikai szünethez vezetett. De a felkészültségük és a játékosaik egyéni szintje is távol állt ezen a tornán a megszokottól, ami mindenképp aggasztó jel egy Major előtt.

Most, hogy a FaZe és a NAVI is kiesett az EPL rájátszásából, teljesen nyitott lett a trófeáért folyó verseny. Nemcsak, hogy a négy életben maradt közül bárki odaérhet a döntőbe, de ha megélik a vasárnapot, a győzelem is összejöhet bármelyiküknek, hiszen a Bo5 formátum engedékenyebb.

EPL MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának rájátszása keddtől vasárnapig tart az alábbi képen is látható menetrend szerint – az időpontok egyeznek a magyarországi időzónával. Kövessétek velünk a világ legjobb csapatait élőben, magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu pontgyűjtő felületén!

Forrás: ESL

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!