K&H MNEB SL iRacing S2: Suzuka kifogott a címvédőn és tovább nőtt Simon előnye

K&H MNEB SL iRacing S2: Suzuka kifogott a címvédőn és tovább nőtt Simon előnye

Az első futamot Tóth Dávid nyerte, a K&H MNEB Sim Liga iRacing második szezonjának címvédője Simon Tamás előtt, de a második verseny mindenki számára extra izgalmakat hozott.

A szokásokhoz híven most is Tóth Dávid és Simon Tamás között zajlott a legnagyobb csata a pole pozícióért a K&H MNEB Sim Liga iRacing második szezonjának negyedik fordulójában. A virtuális Suzukában ugyanis ők ketten autózták a leggyorsabb időket, olyannyira, hogy a többiek majd egy másodperccel vagy még ennél is nagyobb hátránnyal tudták csak teljesíteni a köröket. Végül az első rajtkockát Tóth Dávid, a bajnokság címvédője szerezte meg, mellőle 3 tizeddel lemaradva Simon Tamás indulhatott. Mögöttük Barna Martín és Zsupanek Bence foglalt helyet, miközben ők a bajnoki pontverseny harmadik helyéért küzdenek egymással.

A startot követően Tóth Dávid és Simon Tamás szépen eljött, ráadásul az első néhány kanyarban Simonnak még volt is lehetősége támadni, élni a lehetőséggel azonban nem tudott, így szépen beálltak egymás mögé és gyakorlatilag a saját tempójukban elléptek a mezőnytől körről-körre. Leitner Norbert és Pálla Balázs viszont a két begyűjtött licensz pontjuknak köszönhetően csak a boxból rajtolhatott, így az utolsó két helyről kezdhették meg a felzárkózást. Zsupanek a rajt után megelőzte Barnát, ezzel egy helyet előrébb, mialatt Pálla és Leitner is áthámozta magát Fecske Tamáson. A két csapattárs között, Barna és Zsupanek egy szép kis csata alakult ki a hatodik körtől kezdve, ami végül a kilencedikben dőlt el, miután Barnának sikerült megelőznie társát. Ekkor már Leitner is megérkezett az ötödik helyen haladó Pálla mögé és elképesztő agresszívan autózva igyekezett megelőzni a zöld-fekete-kék Porschéban ülő ellenfelét. A tizenegyedikben ez sikerült is neki, pokoli tempót diktálva a célegyenes végén végrehajtotta az előzést. Olyannyira szélsebesen robogott előre, hogy a két másodpercre lévő Zsupaneket is befogta a 14. körre. Bence egészen az utolsó körig remekül védekezett, azonban utána a második szektorban rontott egy kanyart, pechjére viszont nem csak Leitnernek sikerült emiatt megelőznie, hanem az addigra szintén felzárkózó Pálla is elment mellette. A futamot végül Tóth Dávid nyerte, mögötte Simon Tamás és Barna Martín állhatott még fel a virtuális dobogóra.

A fordított rajtrácsos verseny pedig a szezon talán legjobb nagydíját hozta. A büntetés miatt ismét a mezőny végére sorolt Leitner – pedig előbb az ötödik helyen ért céba – így a pole pozícióból indulhatott, mellette Fecske Tamás, mögötte pedig Zsupanek Bence és Pálla Balázs vághatott neki a második suzukai futamnak. Simon és Tóth a 6. és 7. helyet foglalta el a startnál. A lámpák kialvása után Leitner szenzációsan kapta el a rajtot, simán megőrizte vezető pozícióját. Fecske egy helyet visszaesett Zsupanek előzését, de aki a legjobban örülhetett a rajtnak, az Simon Tamás, hiszen néhány kanyart követően már a harmadik helyen autózott, majd néhány kör múlva a második helyen találta magát. Pálla egy kicsúszást követően az ötödik helyről visszaesett az utolsó hetedikre, de majdnem megtorpedózta Tóth Dávidot, miközben visszatért a salakágyról az aszfaltra, nem sokon múlott tehát, hogy kiüsse a címvédőt. Nem kellett viszont sokat várni, Tóth így is pórul járt, Zsupanek üldözése közben a hatos kanyar bejáratánál picit lecsúszott az ideális ívről, de remekül fogta meg az autóját és egy farolással végül bevette a kanyart. Ennek ellenére Pálla el tudott húzni mellette, így egy helyet visszaesett a címvédő.

A problémát az jelentette, hogy ezután beragadt Pálla mögé és hiába volt gyorsabb, nem tudta villámgyorsan megelőzni, ráadásul még Barna Martín is megérkezett a nyakára, ezért a visszapillantót is folyamatosan figyelnie kellett Dávidnak. A 6. körben a célegyenes előtti sikánt nem is tudta rendesen teljesíteni, így történhetett meg, hogy Pálla megelőzése helyett ő esett vissza egy pozíciót, miután Barna kihasználta az adódó alkalmat és a kevésbé jól kigyorsító Tóth mellett el tudott húzni. Nem sokáig örülhetett Barna, Tóth visszaelőzte néhány kanyart követően, de leszakad Pállától és ez nagy problémát jelentett neki. Simon időközben rátapadt Leitnerre, de hiába próbált meg mindent, egyszerűen nem tudott túljárni a hihetetlenül motivált Norbin. Többször is megpróbálkozott egy előzéssel, de az élen haladó ellenfele parádésan védekezve megtartotta első helyét. Tóth végül az utolsó öt körben nagy csatában aztán csak megelőzte Barnát, aki később feladni kényszerült a futamot, majd Pálla eszén is túljárva roboghatott a harmadik helyért. A hatalmas tempónak és elszántságnak meg lett az eredménye, hiszen befogta Zsupaneket is és még a leintés előtt meg is tudta előzni, ezzel felzárkózott a harmadik helyre. Végül a kockás zászló Leitnert intette le elsőnek, Simont másodiknak és Tóth Dávidot harmadiknak. Az időmérőn és a két versenyen szerzett pontok tekintetében Simon végül növelni tudta a dupla második helyével az előnyét, így ő várja majd előnyösebb helyzetből az ötödik fordulót Tóth Dáviddal szemben. 

Így áll 4 forduló után a K&H MNEB Sim Liga iRacing második szezonjának pontversenye:

  1. Simon Tamás 589 pont
  2. Tóth Dávid 582
  3. Zsupanek Bence 517
  4. Pálla Balázs 503
  5. Barna Martín 501

Az ötödik fordulóra már lehet nevezni és mért köröket futni a prekvalifikációs héten, a legjobb 30 időt futó játékos pedig ott lehet majd a rajtrácson a hétvégén.

A K&H MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!