R6S: Tényleg olyan fontos a K/D, mint ahogy mondják?

R6S: Tényleg olyan fontos a K/D, mint ahogy mondják?

Nem feltétlenül leszel tőle jobb játékos, hiába lősz sokat a meccsen, ettől még nem jön automatikusan a győzelem.

Az FPS-játékok körében magabiztosan mozgó embereknek nem kell sokáig magyarázni, hogy mit is jelent az a K/D-arány. Ez a szám mutatja meg, hogy egy adott játékos mennyit fraget gyűjtött és, hogy hányszor esett áldozatául ellenfeleinek. Jóesetben az előbbi érték nagyobb, mint az utóbbi. A legtöbb kompetitív FPS-programnak ugyanaz a három dolog adja az alapjait, csapatmunka, stratégia és headshotok. A legtöbben arra fókuszálnak, hogy minél több fraget halmozzanak fel a meccs végéig, amikkel szerintük elősegítik a győzelmet. De tényleg így van vagy a tökéletes K/D-arány vadászai tévúton járnak?

Mi számít jó aránynak a játékban?

Ezt nem lehet egy pontos értékben meghatározni. Az átlagos arány általában 1.0 és 1.2 között van, de sok minden függ attól, hogy ezt melyik rankban tartja az ember és persze milyen ellenfelekkel szemben. A 0.8-nál kisebb K/D sok ember számára már kevésnek számít, ez már azt mutatja, hogy a játékos nem nyer túl gyakran tűzpárbajt, sokan pedig ehhez kötik a győzelmet egy-egy meccsen.

Ez persze féligazság, hiszen ha folyamat visszalőnek minket az valóban rossz lehet, de az 1.5-ös K/D sem jelenti automatikusan azt, hogy az adott játékos egy igazi tehetség. Vannak, akiknek azért magas ez a szám, mert a saját skilljeikhez képest alacsony rankban játszanak. Van, aki egész meccsen a frageket vadássza, nem is figyelve arra, hogy elősegítse csapatát a győzelem felé. Ezeket a játékosokat hívjuk empty-fraggereknek, mivel a lövéseiknek nincs különösebb hatása a meccs kimenetelére. Ne felejtsük, hogy a headshotok kiosztása mellett elsősorban a csapatmunka a legfontosabb!

Hogyan javíts a K/D-arányodon?

Ha mégis zavarna téged az alacsony K/d, akkor van néhány mód arra, hogy javíts ezen az arányon, méghozzá meccsek eldobása nélkül. Mindenekelőtt tapasztalj ki egy olyan egér érzékenységet, ami neked a legjobban kézre áll. Érdemes ezt a beállítást minél alacsonyabban tartani, mert így könnyebben tudsz muscle memoryt kiépíteni. Ezek után érdemes egy aim trainerben gyakorolni a célzást, amire mindenképp szükséged lesz ha tűzpárbajt szeretnél nyerni és még a reakcióidődet is javítja. A célkeresztre mindig oda kell figyelned, általában fejmagasságban legyen elhelyezve, sose mozogj úgy a pályán, hogy a földet nézed közben. Különböző pályákon van, hogy különböző magasságban kell elhelyezni a crosshairt, idővel ezt is ki fogod tapasztalni.

Végül, de nem utolsó sorban a pozicionálás. Ha szükséges, akkor nézd vissza a meccseidet, elemezd azokat a helyzeteket ahol lelőttek. Valószínűleg hamar észre fogod venni a leggyakoribb hibáidat, hogy mikor voltál rosszkor rossz helyen és, hogy ezeket hogyan tudod kijavítani. Minden a türelemről és a rendszerességről szól, ha minden nap gyakorolsz, akkor alig pár hónapon belül szignifikáns fejlődést fogsz észlelni a játékodban. Sok sikert hozzá!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!