K&H MNEB SL iRacing S2: A maratoni pályát a címvédő bírta jobban idegekkel

K&H MNEB SL iRacing S2: A maratoni pályát a címvédő bírta jobban idegekkel

Kettős győzelmével Tóth Dávid óriási lépést tett, hogy megvédje címét a K&H MNEB Sim Liga iRacing második szezonjában, miközben Simon Tamást a második futamon üldözte a balszerencse.

Előzetesen nagyon szoros küzdelemre volt kilátás a K&H MNEB SimLiga iRacing második szezonjának ötödik fordulójában terítékre kerülő, elképesztően hosszú Nürburgring Nordschleife vonalvezetésű pályáján, hiszen Simon Tamás mindössze 10 ponttal állt jobban a pontversenyben Tóth Dáviddal szemben. Az aszfaltcsík 24 kilométer hosszú, ezért egy kör is egészen elképesztő módon meg tudja terhelni az e-pilótákat, ráadásul mivel mindenféle kanyar és szakasz megtalálható rajta, ezért a koncentráció is kulcsfontosságú a győzelem érdekében. A pole pozíciót itt Tóth Dávid szerezte meg, de csak 3 tizeddel volt lemaradva tőle a második helyen Simon Tamás, őket a mezőny pedig több másodperccel követte a mért köröket illetően.

A rajt egész simán lement, viszont az első kanyarokban Simon jó pozícióban volt Tóth Dáviddal szemben és több ízben is megpróbálkozott az előzéssel. A rutinos címvédő azonban rendre visszaverte ezeket a próbálkozásokat és megtartotta első helyét. Nagy meglepetésre viszont Leitner Norbert szólt bele kettejük csatájába, egy váratlan húzással ugyanis megelőzte Simont és beékelődött a két éllovas közé, ráadásul remek tempót is diktált, simán tudta velük tartani a lépést. Mögöttük a negyedik és ötödik helyért folyó küzdelemben egyszer csak összeért Csikós Dominik és Nagy Szilárd autója, mindketten kicsúsztak és a mezőny végére estek vissza.

A hab a tortán aztán az volt, hogy még az első körben Zsupanek Bence is beérte Simont és egy hosszú egyenesben sikerült elmennie a bajnoki ponttáblázat első helyezettje mellett, ezzel visszaszorította őt a negyedik helyre a futamban. Ráadásul Bence annyira komoly tempóra is képes volt, hogy néhány pillanattal később Leitner Norbertet is maga mögé utasította. Pálla Balázs eközben hiába igyekezett nagy sebességgel felzárkózni – ő a bajnoki pontverseny harmadik helyéért még csatában van –, de rendre elkapkodta a dolgot és többször is kicsúszott. Az élen a sorrend már nem nagyon változott, így Tóth Dávid amellett, hogy megnyerte a futamot, a gyengébben szereplő Simon eredménye miatt átvette a vezetést a pontversenyben is.

A második, fordított rajtrácsos versenyen aztán már a rajt eldöntött egy dolgot. Simon jól kapta el a startot, viszont az első sikánban Pálla odaszúrt neki, ami miatt a fehér Porschéja megpördült, ezzel a utolsó helyről követhette a mezőnyt. Tóth feljött az ötödik helyre, de az már ekkor látszott, hogy ő inkább az óvatos versenyzés híve lesz a második futamon. Semmilyen kakaskodásba nem ment bele, inkább előbb és nagyobbat fékezett, kivárásra játszott. Simon közben megint összeakaszkodott Pálla Balázzsal, hiszen őrült tempóval igyekezett behozni a többieket, első sorban pedig Tóthot szerette volna üldözni, majd megelőzni. Ennek apropóján szinte kitessékelte maga elől Balázst, aki keresztbe is állt a pályán és az utolsó helyre esett vissza. Az élen Csikós Dominik, mögötte, Fecske Tamás haladt, majd Zsupanek, Leitner és Tóth. Ebben a vonatban szépen egymásra találtak a versenyzők. Simon ennek örülhetett, hiszen Fecske feltartotta a mögötte autózókat, viszont egy hibát követően mindenki meg tudta őt előzni. Simon sietségének azonban a felzárkózás helyett egy csúnya karambol lett a vége. Egy hosszú, ívelt balos kanyarban beért Fecske mellé, de a két autó összeért és ezzel a lendülettel nekicsapódtak a jobb oldali korlátnak és balesetet szenvedtek. A második körben aztán Csikóst is megelőzte a Zsupanek, Leitner és Tóth trió, így egymás között dönthették el az első hely sorsát. Ennek az volt a pikantériája, hogy mikor Zsupanek előzte Csikóst, utóbbi pilóta egy pillanatra kibillent az egyensúlyából és cikázni kezdett egy kanyar előtt, ez Leitnert annyira megzavarta, hogy kiment a fűre, így gyakorlatilag ő is kiszállt a győzelemért folyó harcból. Az utolsó körben aztán Tóth még a cél előtt dűlőre vitte a dolgot, bár Zsupanek megpróbált visszatámadni, ezzel összehozták a bajnokság legszorosabb befutóját. Tóth mindössze 46 századdal előzte meg Bencét a leintésnél. Ezzel Tóth Dávid újra visszavette a pontversenyben is az első helyet Simon Tamástól, sőt, riválisának peches eredménye miatt jócskán meg is lépett tőle, így a trónfosztó nehéz helyzetből várhatja majd október 29-én az utolsó forduló dupla nagydíját.

Így áll 5 forduló után a K&H MNEB Sim Liga iRacing második szezonjának pontversenye:

  1. Tóth Dávid 1026 pont

  2. Simon Tamás 969p

  3. Zsupanek Bence 888p

  4. Pálla Balázs 815p

  5. Leitner Norbert 796p

Az ötödik fordulóra már lehet nevezni és mért köröket futni a prekvalifikációs héten, a legjobb 30 időt futó játékos pedig ott lehet majd a rajtrácson a hétvégén.

A K&H MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!