Dán és brazil derbikkel ér véget a BLAST Premier Showdown

Dán és brazil derbikkel ér véget a BLAST Premier Showdown

Koryék számára véget ért a BLAST Premier Showdown, a Heroic túl nagy falat volt szombat este nekik.

A BLAST Premier Showdown utolsó előtti játéknapján a Heroic játékosai két pálya alatt felülkerekedtek a Sangalon (Vertigo 16:11, Inferno 16:11), ezzel kiejtették koryékat a Royal Arénáért folyó küzdelemből és megágyaztak az Astralis elleni dán derbinek az európai régióban. Ehhez hasonlóan nyert az MIBR a Sharks ellen (Vertigo 16:8, Nuke 16:13) és nagy meglepetésre a Fluxo az utolsó favorit 00Nation ellen (Ancient 16:11, Mirage 16:10), így már biztos, hogy NA-ből egy teljesen brazil ötös utazhat egy hónap múlva Koppenhágába.

A Heroic–Astralis mérkőzésen előbbi csapat a favorit, azonban gla1vék Vitality elleni győzelme után ez közel sem annyira egyértelmű már. A Showdown során sok meglepetést láthattunk, aminek természetesen köze van ahhoz is, hogy online zajlik a torna. De az Astralis esetében azt is fontos kiemelni, hogy a csapat újjáépítés előtt áll, mert nem jutottak ki a Majorre, tehát szinte nulla nyomás van rajtuk és ezen a ponton csakis a saját egyéni játékukra kell koncentrálniuk, hogy megtarthassák a helyüket a kezdőben. A Heroic játékosai viszont semmit sem szeretnek jobban annál, mint amikor megverik az Astralist – elég csak visszaemlékezni, milyen érzelmek szabadultak fel az előző alkalmak során.

Az Astralis idén még nem nyert a Heroic ellen mérkőzést: három Bo3-as találkozó során összesen két pályát tudtak elcsenni és ebből egy szoros hosszabbításban sikerült csak. Ami a vétót illeti, Nuke szinte biztosan előkerül ma este, Inferno vagy Overpass közül legalább az egyik szintén ott lesz, ha nem mindkettő. Esetleg egy Mirage-zsal lehetne még feldobni az estét, ezt a Royal Arénában játszott tavalyi derbijük óta nem vették elő a csapatok egymás ellen – akkor az Astralis választotta és nyerte meg. Egy Nuke-Inferno kezdés esetén a Heroic jó eséllyel lezárja a döntőt 2-0-val, más sorrendek viszont esélyt adnának az Astralisnak arra, hogy komolyan beszálljanak ebbe a meccsbe a győzelemért.

Az MIBR és a Fluxo találkozója szintén izgalmasnak ígérkezik, hiszen HEN1ék és felpsék is kezdenek összeérni az elmúlt napokban. Szinte biztosan rúgják magukat két meccs között, amiért nem pár héttel hamarabb érték el a mostani szintjüket. Még akár a hazai Majorükön is játszhatnának, ha nem így alakul. De így alakult, szóval egy koppenhágai jeggyel kell beérjék, utána a 2022-es szezon nekik szinte véget is ér. Az elmúlt napok alapján nem egyértelmű, hogy mire kell számítanunk, hogy ki nyerheti meg a meccset. Az egyetlen korábbi találkozójuk még augusztusból már nem túl releváns, hiszen a Fluxo még csak akkor állt össze. Bármi is történjék, Lucaozy játékára érdemes lesz figyelni ma este – tegnap elképesztő volt a 00Nation ellen.

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

A BLAST Premier őszi Showdownját az Esport1TV kínálatában Twitchen, valamint az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek élőben, magyarul az alábbi menetrend szerint:

10.23. - vasárnap
19:30 - Heroic vs Astralis
22:30 - MIBR vs Fluxo 

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!