Az edzővel indul az Astralis újjáépítése

Az edzővel indul az Astralis újjáépítése

k0nfig kirakása után az edző lett az Astralis 2022-es teljesítményeinek első áldozata. Ki lesz a következő?

Az Astralis kispadra tette a CS:GO csapatuk edzőjét, trace-t, akinek a helyét ideiglenesen casle (az Astralis Talent korábbi mestere) veszi át – jelentette be a szervezet. A hír nem sokkal azután futott be, hogy k0nfigot kirakta az Astralis a máltai verekedésének következményeként. A játékos hiánya az IEM Road to Rio RMR-on ahhoz vezetett, hogy a dán csapat nem jutott ki a Majorre – 2016-os alapítása óta először. Az már más kérdés, hogy mennyire hibáztatható ezért az edző, amikor egy eleve nem túl erős csapat hátrakötött kézzel, vagyis egy beugróval indult az RMR-on?

Nagy újjáépítés veszi most kezdetét az Astralisnál, a szervezetet vezető Anders Hørsholt így nyilatkozott erről a trace kispadra helyezéséről szóló bejelentésben:

„A következő hetekben, hónapokban azon fogunk dolgozni, hogy modernizáljuk és fejlesszük a Counter-Strike csapat körül a szervezetet, a sportigazgatónk [Kasper Hvidt] meg fogja vizsgálni a jelenlegi és a lehetséges új szerepeket, a csapaton belül és kívül szükséges fejlesztéseket.”

Minderre azért van szükség, mert az Astralis végre belátta, hogy nem teljesítenek az elvárásoknak megfelelően évek óta, mert a sikerük alapját képező játék helyett a különböző üzleteikre (például a tőzsdére lépés vagy a Nexus nevű internetkávézó) került a fókusz. Természetesen az újjáépítés időigényes folyamat, márcsak azért is, mert a legtöbb potenciális igazolás novemberig játszani fog Rioban. A cél viszont világos Hørsholt szerint: bajnoki címekért és magas pozíciókért akarnak küzdeni, mint tették azt 2018-2019-ben is. Ebben segítség lehet a riportok szerint visszatérő tékozló fiú, device is.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!