Riport: Device fizetett azért, hogy a NIP-be igazolhasson tavaly?

Riport: Device fizetett azért, hogy a NIP-be igazolhasson tavaly?

Állítólag a fizetése és a matricapénze egy részéről is lemondott a dán AWP-s, hogy Stockholmban játszhasson.

Device mintegy 130 ezer eurónyi összeget fizetett a NIP-nek, hogy átigazolhasson tavaly tavasszal hozzájuk az Astralisból – állítja a Jaxon. A lap szerint ez konkrétan azt jelenti, hogy device pénzt adott a svéd orgnak. Ennek egy részét a saját zsebéből tette ki az asztalra. Egy másik része abból adódik össze, hogy a Jaxon szerint device lemondott a NIP-es fizetése és a Stockholm Majorön szerzett matricapénze bizonyos százalékáról, hogy 130 ezerre pótolja az összeget.

Device 2021 áprilisában csatlakozott a NIP-hez, az eredeti jelentések alapján 875 ezer eurós kivásárlási árért. Az Astralis üzleti évének összefoglalója azonban azt mutatta, hogy 605 ezer euró körül lehetett a tranzakció. A különbséget, legalábbis annak oroszlánrészét magyarázhatja meg a fejlemény, miszerint device maga szintén fizetett azért, hogy a NIP színeiben játszhasson.

Az elmúlt bő egy évben device meggondolta magát és szintén a Jaxon riportjaiból lehet tudni, hogy vissza akar térni az Astralisba. Először csak tárgyalásokról számoltak be a koppenhágaiak és a stockholmiak között, később már azt állították, hogy 600 ezer euróban egyeztek meg a felek. Device már az Astralisszal tárgyalhat a fejlemények alapján, akik a múlthéten kizúgtak az IEM Road to Rioról, tehát nem fognak résztvenni az IEM Rio Majorön – a szervezet történetében először. Ha device visszatér, nem tudni, hogy az állítólag verekedésért kirúgott k0nfig vagy a jelenleg AWP-ző Farlig helyét veszi át a kezdőben.

Borítókép: HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!