K&H MNEB SL iRacing S2: Kilökték, de még így is megvédte bajnoki címét Tóth Dávid

K&H MNEB SL iRacing S2: Kilökték, de még így is megvédte bajnoki címét Tóth Dávid

Futamot ugyan most nem nyert és a második versenyen egy hatalmas karambol révén az utolsó helyre is visszaesett, de még ez is elég volt Tóth Dávidnak a bajnoki aranyhoz.

A K&H MNEB SIMLIGA iRacing harmadik szezonjának záró fordulójában az előző nagydíjon történt peches széria miatt, ami Simon Tamást sújtotta, csodaszámba ment volna, ha nem Tóth Dávid nyeri meg a bajnokságot. Már csak azért is, mert a több, mint 40 ponttal lemaradó Simon csak a boxutcából rajtolhatott a mezőny végéről.

Ráadásul az első verseny sem sikerült emiatt neki olyan jól, mint ahogyan azt szerette volna. A 20 körös első versenyen a felzárkózás is kicsit nehezebben ment, bár gyors és sok előzési ponttal találták magukat szemben az e-pilóták a Daytona International Speedway – Road course pályán, mégsem volt egyszerű valakin csak úgy átverekednie magát az embernek. Simon végül feljött a negyedik helyig, de onnan már nem volt meg a sebessége, hogy még előrébb lépjen, miközben az élen haladó trió azért csatázgatott rendesen. Leitner Norbert végül meg tudta tartani vezető pozícióját, de egyszert azért Tóth Dávid elé tudott kerülni, az összetett pontversenyben a harmadik helyért harcoló Leitner viszont nem hagyta annyiban a dolgot és a verseny utolsó harmadában visszavette az első helyet. Pálla Balázs pedig, aki szintén pályázott még a bajnoki bronzéremre, hiába igyekezett hatalmas tempót diktálni, nem sikerült a bravúr, sőt, Tóth Dávid elleni előzési kísérlete rosszul sült el és több, mint 3 másodperccel leszakadt tőle, ezzel meg is pecsételődött a sorsa. Az első futam végeredménye:

A fordított rajtrácsos futam itt Daytonában aztán majdnem egy hihetetlen drámát hozott, hiszen 17 körös verseny második körében Csikós Dominik odaszúrt egyet az éppen előzni próbáló Tóth Dávidnak, akinek így az autója másodpercekig balettozott a levegőbe, a földet érést követően pedig egy pillanatra úgy tűnt nem folytathatja a futamot. Vissza tudott jutni a boxba, ahol meg is javították az autóját, de majdnem 1 körös hátrányba került az egész mezőnnyel szembe. Viszont így sem kellett aggódnia, mivel az utolsó hely is éppen elegendő pontot adott számára, hogy ne kelljen aggódni Simon Tamás helyezése miatt. Simon pedig meg tett mindent, villámgyorsan felzárkózott az élmezőnyre és a második helyen haladt, bár Leitner Norbertet nem tudta befogni. Leitner ezzel kettős győzelmet aratott, aminek köszönhetően bebiztosította a K&H MNEB SIMLIGA iRacing harmadik szezonjában a harmadik helyét, miközben a nyolcadik helyen célba érő Tóth Dávid ismét bajnoki címet ünnepelhetett, az idén debütáló Simon Tamás pedig a második helyen zárt összetettben.

A K&H MNEB Sim Liga iRacing harmadik szezonjának végeredménye:

  1. Tóth Dávid 1198 pont = 500 ezer Forint

  2. Simon Tamás 1177p = 150 ezer Forint

  3. Leitner Norbert 1032p = 100 ezer Forint

A K&H MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!