Csalt a brazil közönség, precedens nélküli lépéssel válaszolt az ESL

Csalt a brazil közönség, precedens nélküli lépéssel válaszolt az ESL

Nem ez az első alkalom, hogy egy közönség a hazai csapatot próbálta segíteni bekiabálással. De példanélküli volt az ESL fellépése a verseny integritásának megőrzésére.

Az IEM Rio Major elmúlt két napjában a közönség több ízben is bekiabállással próbált fontos információkat adni az ellenfelek helyzetéről a brazil csapatoknak. A jelenség nem új, tavaly ilyenkor például a BLAST Premier őszi döntőjét ekézte a közösség, amiért az Astralis rajongók segítették a kedvenceiket az előrejutásban, a szervezők pedig nem tettek ellene semmit.

Nem úgy mint az ESL, akik a tegnap éjjeli Imperial–Cloud9-mérkőzés során kikapcsolták a minimapet és az X-rayt az arénában, mert annyira kezelhetetlen lett a közönség beleszólása a meccsbe. Az eset az első pálya utolsó köreiben történt, miután többször is figyelmeztették a nézőket a verseny integritásának fontosságáról.

A lépéstől azt remélik az ESL-nél, hogy ezzel sikerül elrettenteni a nézőket az ilyesfajta viselkedéstől. Bár nem szívesen kapcsolták ki ezeket a funkciókat, mert jelentősen rontja az élményt. A szervezők arra figyelmeztetik a nézőket, hogyha ebből újra probléma lesz, akkor hajlandóak ismét fellépni ellene. Az viszont nem tiszta, hogy ezen felül meddig hajlandóak elmenni a verseny integritásának megőrzéséért.

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Kövesd élőben az IEM Rio Majort magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

November 2. – szerda
15:00 - BIG vs 9z (2-1)
18:30 - Vitality vs Grayhound (1-2)
22:00 - GamerLegion vs FURIA (2-1)

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!