R6S: A legpimaszabb spawn peek pozik, amikkel nem hibázhatsz

R6S: A legpimaszabb spawn peek pozik, amikkel nem hibázhatsz

A spawn peekelés egy igen nehéz mechanika, de ha elsajátítod, akkor garantáltan értékes tagja lehetsz a csapatodnak.

Akár játékos vagy, akár csak néző, azt be kell ismerned, hogy a Rainbow Six: Siege egy komplikált játék. Minden csapat egyik alappillére a hibátlan stratégia, de ugyan csak a kezdő lépések közé tartozik az operátorok és a pályák megfelelő ismerete is.

A játék veteránjainak nem ismeretlen fogalom a spawn peeking, ez a taktika, amikor kockázatos, de váratlan helyről szinte rögtön a kör elején gyűjtesz fraget, óriási előnyt adva ezzel csapatodnak. Még ha nem is tervezel ilyen szerepet játszani, a spawn peek ismerete akkor is fontos, bármelyik meccsen sorsdöntő lehet. 

Mi is az a spawn peek?

Rainbow Six Siege-ben az számít spawn peeknek, ha egy védő a spawn utáni pillanatokban lövi le a pályára behatolni próbáló támadók valamelyikét. A preparation phase alatt ezek a védők bizonyos helyekre futnak a pályán, ahol egy ablakból vagy ajtóból kinézve rálát a támadók spawn helyeire. Egy ilyen korai frag nagy előnyt jelent, főleg ha esetleg egy hard-breacher karaktert sikerül vele elkapni. 

Kik a legjobb spawn peek operátorok?

Bárkivel meg lehet próbálni a spawn peeket, viszont a sikert nagyban befolyásolja az operátor fegyvere és annak a távcsöve is. Általában azokat az operátorokat választják erre a feladatra, akiknek van hozzáférése az 1.5x-es távcsövekhez, ilyen például Doc, Rook vagy Echo.

A legjobb spawn peek helyek

Oregon

Talán Oregonon van a legtöbb ablak a játék összes pályája közül, ez azt is jelenti, hogy sok különböző szpotból lehet megpróbálni a szerencsénket. Az Armory ablak az egyik legnépszerűbb szpot, ahonnan szinte rögtön látjuk az autó mögül kifutó támadókat.

Clubhouse

Clubhouse-on a támadók általában a Warehouse spawnról indulnak. A védők legtöbbször ebbe az irányba próbálnak spawn peekelni, főleg akkor, ha a kiválasztott lerakó CCTV/Cash lett. Védőként mindenképp legyél szemfüles, ugyanis a támadók néha nagyon gyorsan Warehouse tetejére kerülnek. 

Skyscraper

Ez az egyik legjobb spawn peek spot az egész játékban. Várj nagyjából öt másodpercet a preparation phase után, majd fuss ki a pálya ezen részére. Időről időre néha látni fogod, ahogy a támadók épp itt próbálnak rapple-özni, te pedig könnyedén fraget szerezhetsz innen.

Border

Ha kezdő vagy, ne ez legyen az első szpot, amivel próbálkozol. Borderen gyakran futnak el a támadók a főbejárat előtt annak érdekében, hogy rapple segítségével felmenjenek az első emeletre. Server Roomból néha ráláthatsz a támadók lábaira ahogy elfutnak előtted és ha elég gyors vagy akár fraget is szerezhetsz innen.

Kafe Dostoyevsky

Kafe ismét egy olyan pálya, amin rengeteg ablak van, amik többféle spawn pointra néznek, ezért talán ezen a pályán a leggyakoribb a spawn peek. Piano room sok lehetőséget biztosít a védők számára, azonban ha igazán mesterré szeretnél válni, akkor a White Corridor szpotokat is érdemes megtanulnod.

Consulate 

Végül, de nem utolsó sorban pedig itt van nekünk Consulate. A játék egyik legnépszerűbb és legikonikusabb spawn peek pozíciója is ezen a pályán található. Consul Office-ból nyílik egy dupla ablak az egyik spawn pointra, ahonnan könnyedén rá tudunk látni a Gas Stationról kifutó támadókra. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!