F1 Esports: Utolsó körös előzéssel dőlt el a monzai futam

Thomas Ronhaar és Bari Boroumand voltak a monzai futam főszereplői.

Az F1 Esports Pro Championship a feje tetejére állt tegnap este! Lucas Blakeley és Frede Rasmussen is a vártnál hátrébb végzett Monzában, miközben a Haas újonca, Thomas Ronhaar, és a McLaren második számú pilótája, Bari Boroumand, az utolsó kanyarokig csatáztak az élen a győzelemért. Végül Ronhaar lett a befutó, aki az Ascari előtti DRS-zónát kihasználva került a papaja színű autó elé a 27. körben. A Haas versenyzője ezzel második futamgyőzelmét zsebelhette be a szezonban, amivel sikerült közelebb lopóznia a világbajnoki harcokhoz. 

Ronhaar a 3. helyről rajtolhatott, méghozzá egy közepes gumikra épülő alternatív stratégiával, amitől azt remélték, hogy a körülöttük lévő lágy és kemény keveréket használókat is lepipálja. A 11. körben állt ki végül keményekért, ezzel Boroumand elé vágva az első helyen. Így köröztek egy darabig, mígnem a 24. körre összeszedte erejét a McLaren pilótája, aki a Rettifilóban meg is előzte Ronhaart, azonban ráhajtott a fűre és így sebezhetővé vált. Ezt, illetve a már említett DRS-t használta ki Ronhaar az utolsó, 27. körben a visszavágáshoz.

A két élen harcoló pilótán túl ez a futam a magyar rajongók nagy örömére végre az Alfa Romeóról is szólt. Bereznay Dani a 8. helyről rajtolva a 4-en futott be, ezzel megszerezve a 2022-es idény első pontjait. Sőt, rögtön 12-t tehetett zsebre a nap pilótájának választott magyar versenyző. Csapattársa, Nicolas Longuet pole pozícióból rajtolt és végül a 3. helyen intették le – sajnos az első kanyarban kipörgették őt.

Az Alpine-nál versenyző Sipos Patrik négy fordulóval ezelőtt, Silverstone-ban szerzett pontot legutoljára, de végre megszakadt az ő sikertelenségi szériája is, tegnap a 8. helyen ért célba. Bár nem volt túl elégedett magával a futam után, mert az 5. helyről indult, a tempója alapján akörül is végezhetett volna, de kilökték őt, ezért csúszott hátrébb.

Frede Rasmussen 5., Lucas Blakeley 7. lett – aligha erre számítottak a bajnokság vezetői. Jarno Opmeer ismét egy felejthető napot tudhat maga mögött, a kétszeres világbajnok kiesett a Q1-ben az első szárnyának sérülése miatt és a futamon sem igazán tudott javítani a helyzetén. Rasmussen Red Bull-os csapattársa, Marcel Kiefer napja sem volt jobb. Ő a futam után arra panaszkodott, hogy hiába jó a tempója és hibátlan a vezetése, ha a többiek körülötte nem elég figyelmesek és kilökik őt „húsz alkalommal” egy versenyen. Ma este Mexikóban folytatódik az F1 Esports Series, kíváncsian várjuk, ki és hogyan reagál azon a pályán a tegnapi Ronhaar–Boroumand-showra!

Pontszerzők Monzában

1. Thomas Ronhaar - 25 pont
2. Bari Boroumand - 18 pont
3. Nicolas Longuet - 15 pont
4. Bereznay Dani - 12 pont
5. Frede Rasmussen - 10 pont
6. Lucas Blakeley - 8 pont
7. Josh Idowu - 6 pont
8. Patrik Sipos - 4 pont
9. Filip Presnajder - 2 pont
10. Daniele Haddad - 1 pont

Egyéni bajnokság top 10

1. Lucas Blakeley - 118 pont
2. Frede Rasmussen - 105 pont
3. Thomas Ronhaar - 88 pont
4. Bari Boroumand - 88 pont
5. Jarno Opmeer - 60 pont
6. Nicolas Longuet - 49 pont
7. Josh Idowu - 37 pont
8. Sebastian Job - 34 pont
9. Dani Moreno - 30 pont
10. Marcel Kiefer - 20 pont

Konstruktőri bajnokság állása

1. McLaren - 206 pont
2. Red Bull - 125 pont
3. Haas - 96 pont
4. Mercedes - 90 pont
5. AlphaTauri - 71 pont
6. Alfa Romeo - 62 pont
7. Ferrari - 28 pont
8. Aston Martin - 16 pont
9. Alpine - 11 pont
10. Williams - 3 pont

Borítókép: Formula 1
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!