F1 Esports: Főnixként támadt fel a kétszeres világbajnok Mexikóban

Rasmussen és Blakeley elengedték a gyeplőt a 3. eseményhez érve, ami Boroumand és Ronhaar malmára hajtja a vizet. A bajnokság sosem volt még ennyire nyitott!

Az F1 Esports Pro Championship 8. fordulója minden volt, csak unalmas nem. Jarno Opmeer egy év után ismét futamot nyert, ráadásul pont azon a mexikóvárosi pályán, ahol az utolsó győzelmét aratta. Ronhaar, Rasmussen és Idowu elképesztő (és nem mindig tiszta) hármas csatát vívott a dobogó alsó fokáért. Boroumand pedig az egyéni világbajnokság 2. helyére lépett elő. A csapattársával szembeni 40 pontos hátrányát 18-ra dolgozta le két futam alatt. Az eddigi 2. helyezett Rasmussen is hozzájárult ehhez, mert nem szerzett pontot Mexikóban.

Mexikóban a világbajnoki címért folyó harcok egyik főszereplője, Rasmussen indult a pole pozícióból, azonban nem tudta ezt győzelemre fordítani. A harmadik helyről rajtoló Opmeer ugyanis gyorsan megelőzte Ronhaart, majd addig üldözte a Red Bullt, míg ki nem állt előle a 16. körben. A tiszta pályán pedig össze tudott tenni egy olyan gyors bevezető kört, hogy átugorta a dánt a boxutcából kifelé.

A futamon – három kivételtől eltekintve – mindenki a közepes keveréket választotta a rajthoz, majd arról váltott keményre a futam felénél. Boroumand, Ronhaar és Haddad viszont megfordították ezt, ami ha másra nem is, a korábban boxoló éllovasok feltartására tökéletes volt. Opmeer még könnyedén megelőzte a második szektorban az utolsóként kiálló Haddadot, aki a 21. körben épp az első helyen állt.

De Rasmussen már nem volt ennyire sikeres, ezért Opmeer lehagyta őt, majd Boroumand és Ronhaar utolérték a frissebb és lágyabb keveréken. Boroumand a 28. körben könnyedén megelőzte a dánt a 2. helyért. Ronhaar a következő körben a 4. kanyarban ment el mellette a belső íven. Rasmussen a 32. körben vágott vissza Ronhaarnak, ami egy nem túl szabályos előzésben nyilvánult meg: Rasmussen levágta a szűk kanyart, majd kiszorította a pályáról a Haas versenyzőjét. Végül annyi büntetést kapott ezért a viselkedésért, hogy a 11. helyig csúszott vissza és így nem szerzett pontot sem. Opmeer kényelmes, 3,5 másodperces előnnyel nyert Boroumand és Ronhaar előtt.

PONTSZERZŐK MONZÁBAN

1. Jarno Opmeer - 25 pont
2. Bari Boroumand - 18 pont
3. Thomas Ronhaar - 15 pont
4. Marcel Kiefer - 12 pont
5. Josh Idowu - 10 pont
6. Nicolas Longuet - 8 pont
7. Lucas Blakeley - 6 pont
8. Jake Benham - 4 pont
9. Brendon Leigh - 2 pont
10. Shanaka Clay - 1 pont

EGYÉNI BAJNOKSÁG TOP 10

1. Lucas Blakeley - 124 pont
2. Bari Boroumand - 106 pont
3. Frede Rasmussen - 105 pont
4. Thomas Ronhaar - 103 pont
5. Jarno Opmeer - 85 pont
6. Nicolas Longuet - 57 pont
7. Josh Idowu - 47 pont
8. Sebastian Job - 34 pont
9. Marcel Kiefer - 32 pont
10. Dani Moreno - 30 pont

KONSTRUKTŐRI BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. McLaren - 230 pont
2. Red Bull - 137 pont
3. Mercedes - 119 pont
4. Haas - 111 pont
5. AlphaTauri - 81 pont
6. Alfa Romeo - 70 pont
7. Ferrari - 30 pont
8. Aston Martin - 16 pont
9. Alpine - 11 pont
10. Williams - 4 pont

Borítókép: Formula 1
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!