BIG 2-0? FaZe 0-2? Mégis mi történt tegnap Rióban?

BIG 2-0? FaZe 0-2? Mégis mi történt tegnap Rióban?

A Legends Stage első napján a feje tetejére fordult a tier 1 Counter-Strike mezőnye – nem kis részben a seedelésnek köszönhetően.

Megjöttek a legendák, az IEM Rio Major pedig újabb fokozatra kapcsolt tegnap éjjel. Kezdjük azzal, hogy még el sem indultak a meccsek, de máris elveszítette munkáját a brazíliai eseményen a kanadai kommentátor, Sadokist, miután verekedésbe keveredett az előző estén egy hotelben. Ezt leszámítva a szerveren kívül béke honolt tegnap, de azon belül, a svájci csoportkör első két, Bo1-es körében egyik meglepetés követte a másikat!

Rögtön az elején a MOUZ 16:2-re verte Infernón a világ 3. legjobb csapatát, a Liquidet. Utána a Cloud9 Bo1-ben is megtartotta a győzelmi szériáját a FaZe felett – stílusosan egy újabb 8:14-ről 16:14-re történő fordítással. A NAVI később legyőzte a Vitality-t egy dupla hosszabbításos rangadón, így a világ két legjobbja, apEX és karrigan csapatai kerültek össze a második körre – ZywOo élete teljesítményével küldte a 0-2-es ágra a címvédőket!

Mindeközben az első körben domináns MOUZ a Sprouton felülkerekedő BIG-et fogta ki a második körre. Nem tudni, milyen hipnózist használtak a Major előtt syrsoNnál, de vagy leküzdötte az onliner státuszt, vagy úgy érzi a transz alatt, hogy el sem hagyta a hálószobáját, miközben Rióban játszik. Nem számít, melyik a helyes megoldás a kettő közül, mert a lényegen nem változtat: az online éránál is erősebb a német AWP-s játéka jelenleg. K1toval kéz a kézben küldték az 1-1-es csapatok közé a MOUZt, méghozzá egy 16:7-es Mirage-zsal, amin torzsiék sokat dícsért T-oldalát sikerült eltörölni. Ma délután már a rájátszásba jutásért játszanak a FURIA ellen. Ki számított erre?

A másik 2-0-s mérkőzésen a sokak által ekézett Cloud9 és a szokásosnál magabiztosabban érkező Heroic csapnak össze egy helyért a következő szakaszban. 0-2-ben a FaZe a BNE-vel, a NIP a Sprouttal küzdhet meg a túlélésért – utóbbinak alighanem mindenki örül a Pick'Em miatt. Az 1-1-es ág elképesztően keménynek tűnik. A borzalmas seedelésnek köszönhetően a NAVI zsinórban a harmadik top 5-ös csapat ellen fog játszani ma délután a Majorön Bo1-et, ami egyszerűen nevetséges. A MOUZ pedig megkapta magának régi játszótársát, a Vitalityt – a két csapat közül mindig nehéz győztest választani, ez most sincs másként.

A CSOPORTKÖR ÁLLÁSA A 2. KÖR UTÁN

Forrás: ESL

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Kövesd élőben az IEM Rio Majort magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

November 6. – vasárnap
15:00 - MOUZ vs Vitality
16:15 - ENCE vs fnatic
17:30 - Heroic vs Cloud9
21:00 - FURIA vs BIG

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!