R6S: Ne hagy tönkretenni a játékod, nyugodtan használd a report-rendszert

R6S: Ne hagy tönkretenni a játékod, nyugodtan használd a report-rendszert

Szerencsére ma már néhány kattintással jelenthetünk valakit, az  viszont gond, hogy egyre sűrűbben kell ezt megtennünk.

Ha Rainbow Six: Siege játékos vagy, akkor minden bizonnyal nem kell bemutatnunk neked a cheaterek, azaz a csalók fogalmát. Több mint valószínű, hogy futottál már össze csalókkal rankeden, lőtt már le direkt a saját csapattársad és kaptál néhány nem túl szép szót akár a veled egy csapatban lévőktől is. Sokan úgy gondolják, hogy ez az FPS-játékok természetes része, de azért van lehetőségünk büntetni, ha átlépik azt a bizonyos határt.

Így jelents játékosokat

Szerencsére nem túl bonyolult a recept. Először is, keresd meg a match information oldalát a kliensen belül. Ha ez sikerült, akkor rengeteg különböző statisztika fog megjelenni az adott meccsről, amibe beletartoznak a játékosok nevei is, mindkét fél részéről. Mindössze rá kell klikkelned arra a névre, aki a bosszúságot okozta neked, ezután megkeresni a Report gombot, ami után már pontosabban megadhatod, hogy milyen vétség miatt jelentenéd az illetőt.

  • Report Cheating: Ez kizárólag a csalást foglalja magába. Csak akkor használd, ha meg vagy bizonyosodva arról, hogy az illető csaló programokat vagy valamilyen glitchet használt a meccsen. 
  • Report Griefing: Ezt akkor jelölheted be, ha valaki teljesen elrontotta a játékélményt a meccsen. Ebbe beletartozik az is, ha valaki szándékosan pusztította el a csapat gadgetjeit, sebzett vagy lelőtt egy csapattársat. 
  • Report Voice Abuse: Ha valaki voice chaten, avagy hangban zaklatott valakit a csapatból, akkor ezt az opciót kell kiválasztani.
  • Report Abusive Chat: Ezt pedig akkor, ha a zaklatás a sima chaten, írásban történt. 

Érdemes használni a report-rendszert? 

Természetesen igen. A Ubisoft a Battle Eye rendszert használja, hogy minél több csalót tudjanak kiszűrni az éles szerverekről, ezzel javítva az átlagos játékélményt. Néhány havonta publikálják, hogy hány csalót sikerült elkapniuk, ezeken a számokon pedig mi is boostolhatunk, azzal, hogy minél hatékonyabban használjuk a report-rendszert.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!