Frozen: Úgy jöttünk az ENCE elleni meccsre, hogy meg fogjuk szerezni, ami a miénk

Frozen: Úgy jöttünk az ENCE elleni meccsre, hogy meg fogjuk szerezni, ami a miénk

A mindössze 20 éves frozen a MOUZ veteránjának számít már. Nem számított rá, hogy a rájátszásig jutnak a Majorön, ellenben nagyon büszke, amiért bebizonyították, képesek rá.

Tegnap este a MOUZ megcsinálta azt, amire talán csak a legeltökéltebb rajongóik számítottak: bejutottak az IEM Rio Major rájátszásába. Az ENCE elleni találkozó után a HLTV frozent faggatta az eredményről, a csapatról és az elvárásokról – ebből szemlézünk.

Gondolatok a rájátszásról és az arénáról

„Őszintén, nagyon büszke vagyok mindenkire a csapatból. Főleg dexterre, akivel annyira hosszú utat jártunk már be együtt, ez egyszerűen kibaszott csodálatos érzés.” [Az interjúban később ehhez kapcsolódóan folytatta] Nagyon várom már [az arénát]. Az egyetlen nagy közönség, ami előtt játszottunk, a kölni, szintén leírhatatlan élmény volt. Amikor megtudtam, hogy mennyi ember lesz a Champions Stage alatt, nagyon szerettem volna elérni odáig. Várom, szerintem Brazília atmoszférája már eddig is kitűnő volt a torna során, nem tudnék elképzelni még egy Majort, ahol szívesebben jutnék ennyire messzire.

A Legends Stage meccsekről

„Egyszer fent, egyszer lent. A Liquid ellen erősen kezdtünk, az egy nagyszerű győzelem volt, aztán aznap később találkoztunk a BIG-gel és egyszerűen csak furán játszottunk. Megérdemelték, nagyon jó tervet készítettek ellenünk és megbüntettek minket. Ez volt az első nap, utána találkoztunk a Vitalityvel, ami mentálisan igen nagy teszt volt nekünk. Nehezen kezdtünk, úgy mint az ENCE ellen is, 0-8-ról vagy ilyesmiről, de erősek maradtunk, visszavágtunk és sosem adtuk fel. Ez egy nagyon jó mentális teszt volt.

Az Outsiders meccshez érve, ezek a srácok nagyon jól játszanak. Mindig élvezem, ha Jame ellen játszhatok. Nagyon egyedi stílusuk van, nehéz ellenük. Az ENCE ellen viszont tudtuk, hogy ők hogyan játszanak, találkoztunk már velük és úgy jöttünk erre a meccsre, hogy meg fogjuk szerezni, ami a miénk. Nagyon keményen dolgoztunk ezért és igazán büszke vagyok mindenkire, hogy megmutattuk, jó érzés.”

Az akadémiából érkező csapattársakról

„Valamivel tapasztalatlanabbak nálam, de szerintem ez annyira nem látszik. Amikor játszom, nem látok bele a fejükbe, de szerintem nagyon jó munkát végeznek. A WePlay Academy egy remek bővítése a CS-nek és egyszerűen úgy érzem, amikor onnan feljönnek, készen állnak a tier 1-re. Láthatod ezt m0NESYnél, a mi játékosainknál, s1nnél, bárkinél. Nyilván nehéz volt őket beépíteni a rendszerbe, de dexter és sycrone remek munkát végeztek ezen a téren. Szerintem most megvannak a megfelelő részei a csapatunknak, már csak tökéletesíteni kell a játékunkat és csinálni.”

Az előzetes elvárásokról

„Remek kérdés, nem gondoltam ennyire előre [a Major előtt]. Én úgy jöttem ide, hogy meccsről meccsre haladok. Azt tudtam, hogy a Challengers Stage-en át fogunk jutni, mert a HLTV-n top 10 csapat vagyunk, az én fejemben ennek így meg kellett lennie. A Legends Stage-ben már beszállnak a nagyfiúk is, de néhány nyert meccsünk miatt hittünk abban, hogy ezt tényleg megcsinálhatjuk. Azt hiszem, valamilyen értelemben be kellett bizonyítanunk magunknak is és a győzelmeink segítettek ebben.”

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Kövesd élőben az IEM Rio Majort magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

November 10. – csütörtök
18:00 - Outsiders vs fnatic
21:30 - MOUZ vs Cloud9

November 11. – péntek
18:00 - Spirit vs Heroic
21:30 - FURIA vs NAVI

November 12. – szombat
18:00 - Elődöntő #1
21:30 - Elődöntő #2

November 13. – vasárnap
16:00 - Showmatch: Brazília vs Svédország
19:00 - Döntő

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!