4 év után ismét lesz magyar játékos a Major rájátszásában!

4 év után ismét lesz magyar játékos a Major rájátszásában!

Csütörtökön a rájátszással folytatódik az IEM Rio Major, ahol több mint 16 ezer brazil rajongó előtt láthatjuk torzsit és a MOUZt játszani a Jeunesse Arénában.

Az IEM Rio Major Legends Stage-ének utolsó napján a MOUZ felülkerekedett az ENCE-en és bejutott a rájátszásba, ezzel torzsi lett a 2018-as FACEIT London Major és DeadFox óta az első magyar játékos, aki ezt elérte. Nemcsak torzsi írt történelmet tegnap, a MOUZ is: a hamburgi szervezet hosszú története során másodjára jutottak el egy CS:GO Major rájátszásába. Legutóbb Bostonban jártak sikerrrel 2018 elején, ráadásul egy teljesen másik felállással. És akkor azt még nem is említettük, hogy ez a mag és az edzőjük egy évvel ezelőtt még az akadémiában dolgoztak. Micsoda év!

A MOUZ és az ENCE mindent eldöntő összecsapása Ancientön indult, ahol az egerek szinte hibátlanul játszottak az elejétől a végéig, így megszerezve a vezetést a szériában egy 16:5-ös győzelemmel. Nuke ennek a szöges ellentéte volt, itt ugyanis magára talált valde, SunPayus és Maden is a túloldalon. Az elkerülhetetlen egyenlítést egy 11:4-es T-oldallal szavatolták, ami után 16:8-ra hozták a pályát. Hozzá kell tenni, Nuke-ot egy hosszabb szünet törte meg, ugyanis a helyszínen elment az áram.

Mirage lett a decider, ami a MOUZnak lejtett. A végső, 16:9-es győzelmüket egy kellemes 7:8-as T-oldal alapozta meg, ami után dexter emberfeletti játékkal repítette fiatal csapattársait a rájátszásba A-védőként – egyértelműen ez volt élete teljesítménye. A heroikus irányítót látva mindenki önbizalma visszatért, így a meccs végére a kissé csendesen kezdő torzsi és xertioN is kulcsfontosságú helyzeteket oldottak meg.

A nap másik két mérkőzésén a NAVI és a BIG, valamint a Spirit és a Liquid csaptak össze. Előbbi találkozón a NAVI egészen simán nyert a németek ellen, köszönhetően s1mple és perfecto remek egyéni játékának, valamint syrsoN elmúlt napokban látott formájának teljes eltűnésének.

Utóbbi mérkőzésen YEKINDAR felszívódása okozta a legnagyobb fejtörést a Liquidnek, mert így nem volt, aki ellensúlyozza nitr0t. A lett játékos ráadásul a teljes CT-oldaluk alapja, így viszont egyetlen pályán sem tudták megnyerni azt a térfelet – még azon a Mirage-on sem, amit behúztak 16:12-re. Egyedül oSee tudott konzisztensen jól játszani az amerikaiak oldaláról, míg a Spirit Patsi váratlanul csendes játéka ellenére is erősnek tűnt, hála w0nderfulnak és magixxnek, akik clutchokkal és multifragek sorával járultak hozzá a meccs során a végső győzelemhez, valamint egy újabb, előzetesen favoritnak tartott csapat kiejtéséhez.

A CSOPORTKÖR ÁLLÁSA AZ 5. KÖR UTÁN

Forrás: Reddit/u/thebrainypole

A rájátszás ágrajza

Forrás: ESL

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Kövesd élőben az IEM Rio Majort magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

November 10. – csütörtök
18:00 - Outsiders vs fnatic
21:30 - MOUZ vs Cloud9

November 11. – péntek
18:00 - Spirit vs Heroic
21:30 - FURIA vs NAVI

November 12. – szombat
18:00 - Elődöntő #1
21:30 - Elődöntő #2

November 13. – vasárnap
16:00 - Showmatch: Brazília vs Svédország
19:00 - Döntő

A MOUZ győzelmének pillanatai képekben

Borítókép és galéria: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!