A LoL-os MMO taszíthatja majd le a WoW-ot az MMORPG-k trónjáról?

Megkapjuk a várva várt WoW-killert? A Riot feltett szándéka ismét keresztbe tenni a Blizzardnak.

Közel 20 éve ül az MMO-k trónján a Blizzard legsikeresebb játéka, a World of Warcraft. Azonban most már jónéhány éve a cég mindent megtesz azért, hogy teljesen megölje mindenki egykori kedvencét. A Classic bevezetésével némileg visszaszerezték a bázisukat, de az új kiegészítők már régóta nem érik el a kezdeti minőséget. Ennek ellenére nem sikerül olyan konkurenciát lerakni az asztalra, ami huzamosabb ideig megtudná szorongatni. Nos, két éve felbukkant a láthatáron egy „idegen", és a Blizzardnál elkezdhettek gyöngyözni azok a homlokok. Ugyanis a Riot bejelentette, hogy MMO-t készít.

Már megírtuk, mire is számíthatunk a program kapcsán, amely azonban csak akkor jelenik majd meg, ha tényleg jó lesz. A Riot tehát nem kapkod, szeretné, ha sikerességben az MMO-piacon is elérné a MOBA (LoL) és az FPS (VALORANT) szintjét. Nem türelmetlenkednek, és ismerve a két cég múltját, a Blizzardnál izgulhatnak, mert már több alkalommal alulmaradtak a Riottal szemben, elég csak például a Heroes of the Stormra gondolni. Mivel készül a Riot, amivel megalkothatja a WoW-killert?

Kétség sem fér ahhoz, hogy Runeterra világa fantasztikus. Hatalmas, gazdag történettel, rengeteg karakterrel és színes régiókkal; tökéletes alapanyag lehet egy MMO számára. A siker egyik kulcsának tűnik, hogy a lore-t átültessék ebbe a projektbe. A Riot Games osztja ezt a véleményt, és ragaszkodnak hozzá. Bár a részletek egyelőre még kevéssé ismertek, a Greg "Ghostcrawler" Street executive producerrel készült friss interjú megerősíti, hogy a vad rajongói elméleteket leszámítva az MMO hű marad a LoL kiterjedt történetéhez.

A League of Legends egyik fő vonzereje a látványos karakterdizájn és a gazdag lore-rendszer. A karakterek nem csak jól néznek ki, de mindannyian egyéniségek, lenyűgöző háttértörténettel, ami sok szempontból inkább hasonlít a valódi emberekhez, mint a virtuális hősökhöz és hősnőkhöz. A legutóbbi hős, K'Sante a queer fekete kultúrát testesíti meg, a Summoner's Rift olyan hellyé vált, amely a valós világunkra reflektál, így sok játékos számára otthont jelent.

„Anélkül, hogy bármilyen bejelentést tennék, elmondhatom, hogyan gondolkodunk a Riotnál a [lore-ról]" – mondta Street. „Véleményünk szerint vannak alapvető igazságok a világról és a karakterekről, és ha ezeket megsérted, az elég kockázatos. Úgy gondoljuk, hogy a játékosok többnyire csak azt akarják érezni, hogy [a karakterek cselekedetei] hűek az adott karakterhez; 'ó, Garen ezt tenné; Akali úgy viselkedik, ahogy a filmkockák és a K/DA alapján gondoltam." Ami pedig a megjelenési dátumot illeti, itt sajnos nincs új információ. „Akkor szeretnénk kommunikálni, amikor már valós információink vannak" - mondja. „Amikor eljön ennek az ideje, akkor kezdünk el többet beszélni róla, de ez nem lesz egy nagy leleplezés – inkább egy lassú csepegtetés lesz, ami hosszú ideig tart."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted letaszíthatja a WoW-ot a trónról?