IESF VB: CS:GO és Tekken versenyeken szurkolhatunk hazánk legjobbjainak

Nyereményjátékkal és magyar közvetítéssel vár az idei IESF Világbajnokság, amelyen a Magyar E-sport Válogatott CS:GO és Tekken 7 versenyszámokban vesz részt Balin.

Pénteken megkezdi menetelését a Magyar E-sport Válogatott CS:GO csapata, majd szombattól Tekken 7 versenyszámban bizonyíthat a válogatott játékosa, Genzo az IESF Világbajnokságon. A Bali szigetére vezető út nem ma és nem is tegnap kezdődött: már tavasztól válogató versenyek és európai bajnokságok segítették a HUNESZ-t abban, hogy kiválasszák hazánk legjobbjait a VB-re. A CS:GO csapat pedig edzőtáborban szokott össze, hogy a maximumot nyújthassák a nemzetközi versenyen – erről a csapat tagjai az alábbi videóban mesélnek részletesebben.

Tekken VB

Az offline rendezvényre Magyarországról Genzo jutott ki, hazánk e-sport válogatott Tekken 7 játékosa. Genzo már tavaly is bizonyított, az itthoni válogatóversenyen aratott győzelmét követően az európai selejtezőben is helyet kapott. Ott viszont már nem jött össze akkor a bravúr: Izrael, Észak-Macedónia és Lengyelország is jobbnak bizonyult. De most itt egy újabb bizonyítási lehetőség! Balin a világ 42 legjobb játékosa mérkőzhet meg egymással a világbajnokságon. Magyarország ellenfelei között lesz Kanada, Ausztrália, Jamaika és a Team IESF (Oroszország) kiválasztottja is.

Mérkőzések

A csoportkörök során minden egyes ellenféllel egy Bo3-as összecsapást kell megvívnia mindenkinek. Genzo mérkőzéseinek menetrendje (zárójelben a magyar idő):

  • 2022. december 3., 17:20 (10:20): Team IESF (Oroszország) - Magyarország
  • 2022. december 3., 18:40 (11:40): Magyarország - Kanada
  • 2022. december 3., 20:00 (13:00): Jamaica - Magyarország
  • 2022. december 4., 10:20 (03:20): Magyarország - Ausztrália

CS:GO VB

Magyar E-sport Szövetség még tavasszal írta ki a válogatóversenyeket, melyeken aztán élőben szurkolhattunk hazánk legkiválóbb e-sportolóinak. A válogatók végeztével a HUNESZ egy bő keretet hozott létre a legjobbakból. Közülük öten képviselhetik majd hazánkat Balin:

Fercsák „coolio” András
Homoki „Aaron” Áron
Sánta „flasi” Bence
Török „msn” Zoltán
Hegedűs „Shiftzzz” Armand

Málovics „gabesson” Gábor (edző)

Az IESF CS:GO világbajnoksága két Play-In szakaszból, valamint a főeseményből áll. A kvalifikációs részben a csapatokat négyfős csoportokra osztják. Itt mindenki játszik a csoportján belül fejenként három Bo1-et körmérkőzéses rendszerben. A csoportok első két helyezettje éri el a Bo3-as kieséses szakaszt, ahonnan egyeneságon a még versenyben lévő mezőny három legjobbja jut tovább végül. A főeseményen hozzájuk csatlakozik még a rendező ország és a négy regionális torna győztesének felállása, hogy vigaszági-kieséses rendszerben eldöntsék, melyikük lesz a világbajnok. A tét pedig nem kevesebb, mint a nemzeti büszkeség és 100 ezer amerikai dollár!

Mérkőzések

A Magyar E-sport Válogatott a kvalifikációs Play-Inről indul, ahol a G-csoportban kezdik a menetelést Szerbia, Horvátország és Bulgária nemzeti ötösei ellen. A pontos menetrendjük alább látható (zárójelben a magyar idő):

  • 2022. december 2., 14:00 (07:20): Bulgária - Magyarország
  • 2022. december 3., 10:40 (03:40): Magyarország - Horvátország
  • 2022. december 3., 17:20 (10:20): Magyarország - Szerbia

Közvetítés és nyereményjáték

A Magyar E-sport Válogatott mérkőzéseit élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV a fenti időpontokban. Az eseményeket akadálymentesített streamen követhetitek, azaz a közvetítéseken jeltolmács segíti a siket és nagyothalló e-sport rajongókat. Ezen felül egy nyereményjátékkal is készülünk: a szurkolók közül valaki egy arany-fekete színű noblechairs EPIC gaming székkel lesz gazdagabb az IESF VB eseménye során! Semmiképp se hagyjátok ki!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!