Viszik a Call of Duty: Modern Warfare 2-t, mint a cukrot

Viszik a Call of Duty: Modern Warfare 2-t, mint a cukrot

A számokat látván az Activisionnél dörzsölhetik a tenyerüket.

Az Activisionnél nagy lehet az öröm. Na nem a Microsoft általi felvásárlás rengeteg döccenője miatt, hanem az ősszel piacra kerülő Call of Duty: Modern Warfare 2 sikerei láttán. Ugyanis a program trónfosztotta az Elden Ringet, és a 2022-es év legkelendőbb játéka lett az Egyesült Államokban. Ez derül ki az NPD Group pénteken közzétett adataiból, amelyek a dollár alapú eladásokat mutatják.

Már a kezdés is fantaszikusra sikerült. Miután az Activision lövöldözős játéka az októberi szoftvereladási lista élén állt mindössze két nap eladásai alapján, a novemberi listán is az első helyen végzett, megelőzve az új belépő God of War: Ragnarök, a Pokémon Scarlet and Violet és a Sonic Frontiers játékokat. A kiadó Activision szerint a Modern Warfare 2 a hosszú ideje futó franchise leggyorsabban fogyó darabja. Tíz nap alatt átlépte az 1 milliárd dolláros eladási számot, ezzel megdöntötte a 2012-es Black Ops 2 korábbi rekordját, amely 15 nap alatt érte el ezt a mérföldkövet.

A hardverfronton az NPD szerint az amerikai konzoleladások novemberben 45%-kal, 1,3 milliárd dollárra nőttek az előző évhez képest, ami a PS5 elérhetőségének jelentős növekedésének köszönhető. A Sony konzolja megtartotta a havi eladási lista első helyét mind darabszámban, mind dollárban, mindkét mérőszámban megelőzve a Nintendo Switchet. Ezeket a számokat látva nem meglepő, hogy a Sony foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, a Call of Duty maradjon PlayStationön és soha ne váljon Xbox-exkluzívvá.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te megvetted a CoD: Modern Warfare 2-t?