CS:GO: A csapatok, akik évek óta nem nyertek nagy LAN-on

Hosszú ideje nem láttak trófeát ezek a csapatok, de néhányuk egész jó eséllyel indul 2023-ban a sikertelenségi széria megtörésében.

2022-ben hét különböző szervezet csapatai is a magasba emelhettek legalább egy trófeát nagy, tier 1-es LAN-on. Köztük a G2 is, akik 1092 napot vártak erre. Ebből a szép nagy számból azt gondolhatnánk, hogy valamilyen egyedülálló rekordot döntöttek meg, de ez nem is állhatna távolabb a valóságtól. 1092 nap? Rookie numbers, mondja az angol – és kissé szomorúan a svéd is.

A NIP ugyanis 1864 napja, azaz 2017. november 19. óta nem nyert nagy LAN-t. Kontextusképpen, abból a felállásból már csak REZ játszik azóta a csapatban vagy egyáltalán tier 1-ben. GeT_RiGhT és f0rest kvázi visszavonultak, Xizt edző lett, draken pedig tett egy kétéves kitérőt Valorantba, hogy aztán visszatérjen CS-zni tier 2-3-ban.

De a G2 trófeamentes korszaka nem csak a NIP-hez képest törpül el. A jelenleg futó rekordkísérletek között csupán a hetedik helyen állnának NiKoék 1092 nappal. Az alábbi, HLTV által készített grafikán pedig látható, hogy a fnatic, az EG, a Liquid és az ENCE sem látott nagy trófeát 2019 óta közelről.

2023-ra előretekintve érdekes kérdés, hogy a listán szereplők közül ki csatlakozhat még a G2-hoz a sikertelenségi széria megtörésében? A Liquid topcsapatként jó esélyekkel indul jövőre, hiszen idén már két döntőt is játszottak, bizonyították, hogy el tudnak jutni odáig. Az utolsó lépéstől még egészen távol álltak eddig, a finálékban nem teljesítettek valami fényesen, de még pár próbálkozás és megjön az a siker – idő kérdése.

A fnatic idén nyert egy kisebb tornát az év vége felé, ami nem számít a statisztika szempontjából, de jó jelnek tűnik a fejlődésük. Az Astralis az újjáépítés után szeretne túllépni az elmúlt évek sikertelenségén, de nem mernénk fogadni rá, hogy ez bekövetkezik. Már csak azért sem, mert Katowicére ki sem tudtak jutni. A NIP-nél sok múlhat azon, hogy kit találnak meg AWP-snek. A jelenleg terjedő headtr1ck-pletyka ígéretes felállást sejtet. Az ENCE az év második fele alapján viszont még jó ideig távol maradhat a kupáktól. Az EG pedig ezen a ponton viccnek is rossz.

Borítókép: HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!