HLTV Top 20: Kevesen számítottak rá, de az ukrán a legjobbak közé került

Lehet, hogy nem hozta a 2021-es számokat, de a NAVI szép helyezéseiben kiemelt szerepe volt b1tnek.

Folytatódik a HLTV Top 20 leleplezése. A 16. helyen a felemás évet maga mögött tudó b1t, a 15. helyen YEKINDAR került fel a listára. Stábunk összes tagja bízott utóbbiban – talán csak az meglepő számunkra, hogy ennyire hátul van. B1t szereplése azonban kissé megosztó, ugyanis a névjegyévé váló headshotokon túl nem sokat tudott felmutatni az év során számok tekintetében.

b1t #16

Az orosz-ukrán háború számtalan profi CS-s életén nyomott hagyott. De senkit sem érintett úgy, mint a NAVI-t, hiszen az ukrán játékosaik élete egyik napról a másikra állt a feje tetejére. Ez természetesen a teljesítményeikben is meglátszódott, 2021 legjobb újonca láthatóan nem volt olyan jó 2022-ben, mint korábban, ahogyan s1mple sem.

Ennek ellenére a számok azt mutatják, hogy b1t a NAVI jó helyezései miatt jelentősen több meccset játszott a listán mögötte szereplő neveknél és ennek hatása elég volt ahhoz, hogy itt legyen. Illetve az év közepén volt pár jobb versenye egyénileg is, ami miatt megelőzhetette frozent és Spinxet a listán. A játékra gyakorolt hatását persze nem lehet elvitatni: azon körök 70,3%-át megnyerte a NAVI, amiben ő fragelt. A fiatal ukrán kimagasló volt az év során a clutchokban és a headshotokban is. Bár utóbbi kategóriában idén csak a második volt, ezzel is jelezve, hogy a 2021-es headshot machine nem tudta fenntartani a hihetetlen formáját.

Yekindar #15

A világ egyik legjobb entry fraggerének bérelt helye volt idén is a HLTV legjobbjai között. Az év első felében a Virtus.pro/Outsiders körüli bizonytalanság rányomta bélyegét a csapatra, de YEKINDAR teljesítménye így is kimagasló maradt. A nyári szünet után a Liquidbe igazolván sokat bizonyított, új csapatából egy-kettőre címekért küzdő óriást varázsolt. Ezzel együtt újabb magasságokat ért el egyénileg is: az EPL S16, a BLAST őszi döntője és World Finalje során is a legjobb játékosok között volt. És ha ez nem lett volna elég, egy picivel, de b1t fölé nőtt a headshotok számában is, ezzel bezsebelve az első helyet ebben a kategóriában.

MERÉSZ TIPPEK

A HLTV szokásához híven megkérdezte a játékosokat, hogy 2023-ban szerintük melyik újonc játékos fog marandót alkotni. B1t tavaly ilyenkor m0NESYnek, egy volt NAVI akadémistának szavazott bizalmat. Idén ismét követte ezt a receptet, így a frozen által is figyelemreméltónak ítélt headtr1cket választotta, aki állítólag a NIP felé tart. YEKINDAR – Jame-mel egyetértésben – KaiR0N-t nevezte meg. Az orosz játékos rövid ideig a Budapest Five színeiben is játszott, jelenleg az Aurora kispadján csücsül november óta.

A HLTV TOP 20 EDDIG

20. Jame
19. yuurih
18. Spinx
17. frozen
16. b1t

15. YEKINDAR

Borítókép: HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!