HLTV Top 20: Tavaly lemaradt a listáról, idén megkerülhetetlen volt

A MOUZ alapköve mellett az ENCE egykori sztár riflere is tiszteletét teszi 2022 legjobb játékosai között.

Folytatódik a HLTV Top 20 leleplezése. A 18. helyen az ENCE-ben remekelő, de a Vitalityben teljesen eltűnő Spinx, míg a 17. helyen a MOUZ beton riflere, a veterán 20 éves, frozen állhat. Mindkét játékos először került fel a listára, amiben stábunk többsége is bízott a tippjátékunkban.

Spinx #18

2022 egy erősen felemás év volt Spinx életében. Snappi kezei alatt az ENCE-ben egy igazi sztár riflert láthattunk tavasszal kibontakozni a szerveren. Majd ezt a teljesítményt kihasználva – megérdemelten – a Vitalitybe, egy topcsapatba igazolt az izraeli játékos augusztusban. Nem sokkal ezután egy ESL Pro League S16 trófeát el tudtak csenni a Liquid elől, ezzel a 22 éves játékos megnyerte élete első tier 1 tornáját. A kimagasló egyéni teljesítmények azonban nem követték őt az új csapatába, az év második felében kifejezetten gyenge volt. Viszont annyira erős volt az év első felében, hogy így is bőven odaért a HLTV legjobb 20 játékosa közé, többek között a kimagasló clutch-teljesítményeivel – 60-at nyert az év során, ezzel a harmadik legjobb lett ebben a kategóriában!

frozen #17

Tavaly éppen csak lemaradt a listáról, de idén végre ezt a mérföldkövet is elérte a MOUZ 20 évesen már veteránnak számító játékosa. A magyar Counter-Strike rajongók körében már igen jól ismert szlovák játékos a CS:GO megjelenése óta küzdött ezért az érdemért. Most pedig úgy lett 17. a listán, hogy karrierje egyik legjobb évét tudhatja maga mögött – a MOUZ sikereiről itt írtunk bővebben. Ami frozen egyéni játékát illeti, folyamatosan a legstabilabb pontja volt a csapatának, gyakran gyors multifragekkel hozott vissza köröket a semmiből. Az év második felében pedig lurkerként láthattuk remekelni a világ legjobbjai ellen, többek között a riói Majorön, ahol 3-4. helyen végeztek.

MERÉSZ TIPPEK

A HLTV szokásához híven megkérdezte a játékosokat, hogy 2023-ban szerintük melyik újonc játékos fog marandót alkotni. Spinx a magyarok számára már ismerős honfitársára, HeavyGodra voksolt. A 20 éves izraeli 2022-ben többek között a Budapest Five csapatát is erősítette, jelenleg az Endpoint játékosa. Rajta kívül Nertzre is felhívta a figyelmet. Frozen viszont egy biztosabb lóra fogadott headtr1ck személyében, aki – ha hihetünk a riportoknak – nemsokára a NIP-ben köthet ki AWP-sként.

A HLTV Top 20 eddig

20. Jame
19. yuurih
18. Spinx
17. frozen

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!