Év Sportolója 2022 Gála: Itt vannak az e-sport kategória jelöltjei

Év Sportolója 2022 Gála: Itt vannak az e-sport kategória jelöltjei

2019 óta díjazzák a legjobb magyar e-sportolókat az Év Sportolója Gála keretében.

2022. január 9-én rendezik meg az Év Sportolója 2022 Gálát, ahol a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) több kategóriában díjazza Magyarország legjobb sportolóit, valamint 2019 óta már e-sportolóját is. Az előző években Kiss "Vizicsacsi" Tamás, Bereznay Dániel és Blazsán Patrik tarthatta a kezében az elismerést, idén biztosan új győztest avatnak majd. A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) három kiemelkedő eredményekkel büszkélkedő játékost delegált, közülük a MSÚSZ elnöksége választja ki a legjobbak legjobbját. De kik az idei jelöltek?

Tóth Dávid - Assetto Corsa

Európa bajnoknak és világbajnoki harmadik helyezettnek mondhatja magát a 26 éves szimulátorversenyző. A magyar e-sport válogatott oszlopos tagja 2022-ben remek nemzetközi eredményekkel büszkélkedhet.

Torzsás "torzsi" Ádám - Counter-Strike: Global Offensive

A valaha volt legjobb magyar CS:GO-eredményt érte el a mindössze 20 éves srác, amikor a MOUZ csapatával az IEM Rio Major tornán az elődöntőig meneteltek. A világ legnépszerűbb FPS-játékában ő most az egyik legfényesebben ragyogó csillag, a fiatal e-sportolók égboltján.

Birgány "Raisy" Adrián - Quake Champions

Kompetitív FPS-ben olyan elképesztő eredménylistával egyetlen magyar e-sportoló sem rendelkezik, mint Raisy. 2022-ben ismét világbajnoki ezüstérmet szerzett a 27 éves profi, emellett 5. helyen zárta a Quake Pro League-et.

Hogy végül melyikőjük lehet a befutó? Hamarosan eldől, de az biztos, hogy mindhárman abszolút megérdemelnék a kitüntetést.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!