A Ubisoft végül a Project Q törlése mellett döntött

A Ubisoft végül a Project Q törlése mellett döntött

A Project Q kódnéven futó projektet tavaly áprilisban jelentette be a Ubisoft, most mégis leállítják.

Nagy gondok lehetnek a Ubisoft körül. Az elmúlt időszakban sem a Prince of Persia remake-kel, sem a Skull & Bones-szal nem haladnak normális ütemben, ráadásul utóbbi esetében újabb csúszásról számoltak be, bár talán idén végre napvilágot láthat majd. Ha mindez nem lenne elég, az előző heti pénzügyi konferencián elhangzott információk és Yves Guillemot kiszivárgott levele miatt a dolgozók sztrájkba kezdhetnek. Emellett a tavaly a náluk futó projektek közül 3 be nem jelentett játékot is töröltek. Az egyelőre nem világos ehhez csatlakozott-e most a Project Q vagy már az egyike volt a kukába dobott programoknak.

A PvP arena shooter-t, amelyet nyilvánosan a Project Q néven emlegetett cég, most hivatalosan is törölték, ezt a franciák megerősítették. A játékról hivatalosan keveset árult el a cég, de tavaly áprilisban elismerte a létezését, miután kiszivárgott felvételek kerültek elő róla. Az akkori tesztmeghívók a programot innovatív és modern PvP battle arena játékként jellemezték. Bár a kiszivárgott felvételek a Fortnite-ra emlékeztettek, a Ubisoft szerint a Project Q nem battle royale játék lett volna.

„Megerősíthetjük, hogy a továbbiakban nem támogatjuk a Project Q fejlesztését, hogy a kiemelt projektekre koncentrálhassunk, amelyekhez a csapatainkat átcsoportosítjuk" – nyilatkozta a Ubisoft szóvivője. A franciák terve az, hogy az ünnepi szezonban a vártnál gyengébb szoftvereladásokat követően a legnagyobb márkáira és az élő szolgáltatásokra összpontosít. A bejelentést egyébként a Ubisoft a Discordon található játékostesztelői #announcements csatornájára tette közzé:

„Sziasztok! Reméljük, hogy mindannyian jól és biztonságban vagytok. Azzal szeretnénk kezdeni, hogy elmondjuk, milyen csodálatos volt ez a csoport, mióta elkezdtük. Annyi nagyszerű pillanatot osztottunk meg, és nagyra becsüljük a kapcsolatokat, amiket mindannyiótokkal kiépítettünk. Olyan sok csodálatos pillanatot éltünk át együtt, amelyek megmaradnak az emlékezetünkben. Az első zárt teszt nagy mérföldkő volt számunkra a csapat által befektetett sok munka, a ti csodálatos támogatásotok és a nagyszerű fogadtatásotok miatt! Imádtuk az elképesztő energiát ezen a discordon, ez volt az üzemanyagunk a projekthez. A visszajelzésetek igazi ajándék volt, és lehetővé tette számunkra, hogy fejlesztőként fejlődjünk, hogy a legjobbat nyújthassuk nektek, játékosainknak. Mindezek a meleg pillanatok megnehezítik ezt a bejelentést: sajnos le kell mondanunk a közelgő zárt tesztjeinket, mivel a Project Q fejlesztése nem folytatódik tovább. Ez azt is jelenti, hogy le kell zárnunk ezt a Discord szervert. Jelenleg nem tudunk további információkat közölni, de szeretnénk megköszönni mindannyiótoknak a szenvedélyét és a Project Q iránti szeretetet. Minden üzenetetek és támogatásotok a világot jelentette számunkra, és a kezdetektől fogva nagy lökést adott csapatainknak.A következő napokban bezárjuk ezt a discord szervert. De addig is kérünk titeket, osszátok meg velünk emlékeiteket és legemlékezetesebb pillanataitokat, és mi szívesen továbbítjuk az üzeneteket a csapatnak. Ez egy csodálatos utazás volt számunkra, és hihetetlen emléket fogunk megőrizni róla. Minden jót kívánunk nektek a jövőre nézve."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!