Újabb nap, újabb érthetetlen kifogás a The Day Before fejlesztőitől

Újabb nap, újabb érthetetlen kifogás a The Day Before fejlesztőitől

Nincs nap új The Day Before hír nélkül, ezúttal a fejlesztők is megszólaltak!

Azt hittem, hogy 2023 januárja és februárja a Forspokenről, a Dead Space remake-ről és a Hogwarts Legacyról szól majd és persze ez részben így is van, hiszen a Forspoken gagyi lett, a Dead Space remake és a Hogwarts Legacy viszont úgy tűnik elnyerhetik a játékosok kegyeit, van egy másik játék is, ami hirtelen minden nap a hírekben van.

Ez a The Day Before, a 2021 januárjában bejelentett, zombis, túlélőjátékokra jellemző elemekkel telezsúfolt PvE- és PvP-játék, ami anno hatalmas sikert aratott. Az előzetes mindenkit levett a lábáról, a játék pedig azonnal a Steam kívánságlista élére került.

Azóta se híre, se hamva a játéknak, sőt, ma már ott tartunk, hogy egyre többen megkérdőjelezik pusztán a játék létezését is. Pár napja újabb csúszást jelentett be a fejlesztőcsapat, mondván, hogy valaki elvitte előlük a The Day Before cím jogait, így inkább őszre halasztják a játékot és a beígért előzetes sem adják ki. Ez már akkor is elég furcsa volt, hát még most, amikor már saját szavukat is meghazudtolják.

Egy friss interjúban már arról meséltek, hogy egyébként a halasztás a cím elvesztésétől függetlenül is tervben volt...

„Tervben volt a játék megjelenésének elhalasztása, a kiadónkkal együtt, egy 10 perces gameplay előzetessel együtt szerettük volna ezt bejelenteni. Aztán tudjuk mi történt. Végül annak érdekében, hogy ne történhessen több ilyen és csúsztatnunk se kelljen többször a játékot, a november 10-i dátumot választottuk." - mondták a Fntastic alapítói, Eduard és Aisen Gotovtsev. Később arra is kitértek, hogy mit gondolnak arról a jelenségről, miszerint a The Day Before egy átverés és egyre többen pártolnak el a játék mellől.

„Egy centet sem vettünk el az emberektől, nem volt közösségi gyűjtés, nincs előrendelés, nem fogadunk adományokat. A játékot teljes egészében a világ egyik legnagyobb mobilkiadója, a Mytona finanszírozza, felügyelve a munkafolyamatok minden fontos mérföldkövét. Igazán szomorú, amikor olyanokat hallunk, hogy a játék nem is létezik."

Hogy kinek van igaza, a kételkedő közösségnek vagy az össze-vissza ígérgető fejlesztőknek, azt mindenki döntse el maga.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!