Maisie Williams majdnem szerepelt a The Last of Usban

Maisie Williams majdnem szerepelt a The Last of Usban

A Trónok Harca sztárja is esélyes volt Ellie szerepére.

2023. egyik legjobban várt sorozata a január 15-én érkező The Last of Us, amely HBO-n lesz megtekinthető. A hype körülötte óriási, köszönhetően annak, hogy két fantasztikus játékból építkezik, ráadásul ősszel megérkezett az első rész remake-je is. Kijelenthetjük, hogy a The Last of Us, a 2010-es évek egyik legelismertebb címe és generációmeghatározó játéka volt. Éppen ezért egy hozzáillő filmes megjelenítést kap.

Ráadásul a készítők referenciái között ott van a nagyon sikeres Csernobil is, így minden rajongó bizakodva ülhet le a tévéképernyők elé jövő héten vasárnap. Az eredeti játékban Joel és Ellie élet-halál harcot vívó, országot átszelő útját követhetjük végig a brutális vírus által sújtott Amerikában. Ehhez pedig olyan színészek is dukálnak, akik tökéletesen tudják megtestesíteni a karaktereket. Joelt Pedro Pascal alakítja, akit legtöbben valószínűleg a Trónok Harcából és a Mandalorianből ismernek, míg Ellie szerepét az a Bella Ramsey kapta, aki mindenki szívét meghódította a bátor, talpraesett, a véleményét keményen kimondó Lyanna Mormontként a Game of Thronesban.

Azonban nem ez volt az első terv a program adaptálására. Más ismert név is esélyes volt Ellie szerepére. Ha már említettük George R. R. Martin művét, nem kell messzire menni, ugyanis az Arya Starkot alakító Maisie Williams is szóba került (Kaityln Deverrel a Könyvmolyképző sztárjával együtt). Williams már korábban elbeszélgetett Druckmannal (a TLoU-fejlesztő Naughty Dog társelnöke) az adaptációról, míg Dever még egy asztali olvasópróbát is tartott. Azonban őket nem a sorozat miatt hallgatták meg, hanem az időközben törölt Last of Us-film kapcsán, amit Sam Raimi rendezett volna. Mivel a film sosem valósult meg, ezek a színészek nem kaptak lehetőséget. Mire pedig az HBO-sorozat elkészült, már mindketten túl idősnek számítottak a 14 éves karakter eljátszásához.

Állítólag Ellie szereposztási követelményei igen magasak voltak a sorozatnál. Olyan személyt kerestek a megformálására, aki kemény és sebezhető, bölcsebb a koránál, ugyanakkor rendelkezik az erőszakra való hajlammal. Természetesen rengetegen jelentkeztek a szerepre, ám Druckmann elárulta, hogy Ramsey teljesítménye a meghallgatáson teljesen lenyűgözte. „Olyan volt, mintha Ellie élőszereplős változatban valósult volna meg. Nem éreztem azt, mintha egy színészt néznék" – mondta.

Ramsey egyébként kevesebb, mint egy hónap alatt jutott el az első meghallgatásától a szerep megszerzéséig. Azóta azonban kiderült, hogy eleinte bizonytalan volt, belevágjon-e a projektbe. „Komolyan elgondolkodtam azon, hogy nem akarok híres lenni, ezért nem vállalom el ezt a sorozatot, mert olyan magasságokba repít, ahová nem akarok eljutni a láthatóság és az ismertség szempontjából" – nyilatkozta.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!