IEM Katowice: Ismét összetört a Grand Slam álom, pakol a FaZe!

IEM Katowice: Ismét összetört a Grand Slam álom, pakol a FaZe!

Búcsúznak a tavalyi IEM Katowice bajnokai, de legalább nem lesznek egyedül a reptéren, mert a fnatic, az OG és a Complexity is velük tart.

Az IEM Katowice csoportkörének utolsó, negyedik játéknapján eldőlt, hogy kik mehetnek rögtön az elődöntőkbe és kik csomagolhatnak. A G2-t a NAVI sem tudta megállítani tegnap, ezért idén továbbra is veretlenek NiKoék. De a Heroicnak sem akadt a torkán a Vitality, apEXéket viharos gyorsasággal kapták szét. Mindeközben több csapat is a túlélésért játszott, azonban elhullott a fnatic, az OG, a Complexity és nagy meglepetésre a FaZe is, akiknek már csak négy esélyük maradt befejezni az Intel Grand Slamet.

A LEGFONTOSABB TÖRTÉNÉSEK KATOWICÉBŐL

Több mérkőzésre is érdemes volt tegnap bekapcsolódni a párosítások alapján, bár nem mindegyik lett annyira szoros, mint azt a névérték mutatta. Az OG és az Outsiders találkozója például nem sok jót sejtetett, amikor a meccs előtt kiderült, hogy flameZ beteg és ruggah fog játszani helyette – nem is zavartak túl sok vizet így nexáék. A fnatic–Complexity az elmúlt napok alapján már izgalmasabbnak ígérkezett, de két egyoldalú pálya után egy domináns Overpass-szal vetett véget az amerikai csapat meziiék rájátszáshoz fűzött reményeinek. A két győztes csapat a nap legvégén találkozott egyébként, JAME-ék pedig a tőlük megszokott játékkal addig húzták a szériát, amíg csak lehetett, hogy jobban fájjon a coL-nak az elkerülhetetlen vereség (Anubis 19:15, Overpass 13:16, Inferno 16:13).

A fentieken túl a Heroic és a Vitality is összecsaptak tegnap délután, a tét a negyeddöntők átugrása volt itt. A dánokra azonban nem volt ellenszere apEXéknek, mindössze 11 kört hoztak össze két pálya alatt (Inferno 16:7, Overpass 16:4). Ebben a rossz teljesítményben nagy szerepe volt annak, hogy ZywOo nem igazán fragelt. Mauisnake új elemzési módszere továbbra is korrelál ezzel, hiszen tegnap kifejezetten rossz volt a levegő minősége Katowicében, míg a korábbi napokon, amikor adta a francia AWP-snek, jó vagy tűrhető szinten állt.

Mindeközben a Liquid és a FaZe a kiesés elkerüléséért játszottak az A-csoport alsóágán. A maratoni találkozó végig roppant szoros volt, Infernon éppen csak behúzta az utolsó köröket karrigan és kompániája (16:14), Overpasson pedig 11:11-ről tudott elhúzni az egyenlítésért a Liquid (16:11). Mirage-on zárult az élet-halál meccs, ahol egy remekbe szabott T-oldallal 10:5-ös vezetést szereztek az első félidőben YEKINDARék. Viszont a FaZe nagyon gyorsan összekapta magát a térfélcsere után és nemsokára már 12:10-re vezettek karriganék. Végtelenül szoros körökön dőlt el a meccs a hajrában, amelyekből rendre az amerikai csapat jött ki győztesen, így 16:13-hoz érve ők értek el a Spodek Arénába, kiejtve az Intel Grand Slamért küzdő címvédőket.

A nap végén a G2 és a NAVI találkoztak, hogy eldöntsék a másik elődöntős hely sorsát. Ez a találkozó alighanem az egyik legsimább meccs volt, amit G2 szurkoló életében látott: az egyre inkább T-oldali Infernón 12:3-as CT-oldalt hoztak össze NiKoék, ami után már csak idő kérdése volt a győzelem (16:8); Nuke-on pedig egy szoros, 8:7-es T-oldali győzelem után hibátlan CT-oldallal zárták le a szériát. A gyors győzelemben két faktort kell kiemelni. Az egyik, hogy m0NESY és NiKo rendkívül magas szinten játszottak, a másik, hogy s1mple és vele együtt a teljes NAVI is gyenge volt. Az ukrán AWP-s folyamatosan kikapott a m0NESY elleni párbajokban és így a csapattársainak esélye sem volt jobb helyzetekbe kerülni.

ÁGRAJZOK A 4. NAP VÉGÉN

A Rájátszás ágrajza

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az IEM Katowicét élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek FACEIT-pont dropok kíséretében az alábbi menetrend szerint:

02.10. - péntek - negyeddöntők
15:30 - Liquid vs Vitality
19:00 - NAVI vs Outsiders

02.11. - szombat - elődöntők
15:30 - G2 vs Liquid/Vitality
19:00 - Heroic vs NAVI/Outsiders

02.12. - vasárnap
16:00 - döntő

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!