VALORANT: Nembinárisnak adta ki magát, 8 évre bannolta a Riot

VALORANT: Nembinárisnak adta ki magát, 8 évre bannolta a Riot

Egészen elképesztő, hogy mihez folyamodott egy profi VALORANT e-sportoló.

A Riot Games mindent megtesz azért, hogy egyre több lehetőséget kapjanak a versenyzésre azok a játékosok, akiknek több akadállyal kell megküzdeniük, hogy az abszolút elitbe tartozzanak. A VALORANT világában ezért hozták létre a Game Changers névre keresztelt programot, hogy a női játékosoknak, valamint a más nemi identitással rendelkezőknek egy biztonságos környezetet hozzanak létre a versenyzéshez. Hiába azonban a remek kezdeményezés, sajnos vannak olyanok, akik nem tartják tiszteletben a lefektetett szabályokat. Egy közel fél évvel ezelőtt történt mérkőzés kapcsán most osztott ki a versenybírói csapat összesen 13 év eltiltást két játékos számára.

Hogyan lehet csalni a nemi identitással?

Alex "Dsylexic" Luong egyszerűen azt mondta, hogy ő csak azért nonbinárisnak vallotta magát, hogy játszhasson az EQ Cerise csapatában a CLG Red ellen a VCT Game Changersben. Később bebizonyították, hogy ez egy valótlan állítás volt részéről, mert ő egyébként férfiként hivatkozik magára. Emellett még egy harmadik féltől származó programmal is próbált előnyt csiholni nem is egy alkalommal, így halmazati büntetésként 8 évre eltiltotta őt a Riot Games minden VALORANT-eseménytől.

5 éves eltiltást kapott Jennifer "nabiichu" Choe, aki Dsylexicet támogatta a döntésében, valamint mindent megtett azért, hogy ne lepleződjön le a csalás. Alex Luong nyilvánosan bocsánatot kért a közösségi médiában azért, mert nonbinárisnak nevezte önmagát, azonban a harmadik féltől származó programmal történő cheatelést nem ismerte el. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te néztél már valaha VCT: Game Changer mérkőzést?