ESL Impact Katowice: A Nigma Galaxynak még mindig nincs ellenfele

ESL Impact Katowice: A Nigma Galaxynak még mindig nincs ellenfele

A NAVI Javelin minden igyekezete ellenére sem tudott pályát lopni a legjobb női csapattól a tegnap esti ESL Impact fináléban.

Nincs kérdés afelől, hogy a Nigma Galaxy női CS:GO csapata leuralta az ESL Impact mezőnyét az elmúlt egy évben. A női liga első és második szezonjának, valamint az ESL Impact Valenciának a bajnokai nagy elvárásokkal érkeztek meg Katowicébe – csakúgy, mint a G2 is az IEM tornára. Mert a nagy győzelmek után a HLTV díjátadóján még az év női csapatának is őket választották meg, román AWP-sük, ANa pedig az év női játékosa lett. Tavaly sehol nem találtak legyőzőre, idén pedig arra volt kíváncsi mindenki, hogy változik-e a status quo. Nos, spoiler: nem változott!

A Nigma Galaxy az ESL Impact Katowicén 5, illetve 8 kört bukott el a csoportkörben a Saint és a B4 fe elleni Bo1-ekben, így csoportelsőként mehettek tovább a rájátszásra. Itt a B-csoport két legjobbján át vezetett az út a trófeához. Ennek a csoportnak az érdekessége, hogy a flashie révén magyar érdekeltséggel is rendelkező CLG Red ezúttal nem jutott tovább, győzelem nélkül búcsúztak a versenyről. Ellenben a NAVI Javelins és a FURIA fe is szépen muzsikáltak, aminek az lett az eredménye, hogy nyertek egy-egy esélyt a rettegett Nigma Galaxy ellen.

Vilgáék a már említett LAN-címeiket sorra a FURIA fe elleni döntőkben szerezték meg, ám ezúttal az elődöntőkben hozta össze őket a sors. Az eredményen ez mit sem változtatott, egy szoros, hosszabbításba nyúló Ancient végén ismét az Impactet domináló európai mix nyert a brazilok ellen 2-1-re. Jöhetett hát a döntő a hazai hősök és egyben IESF VB bajnokok, vagyis a NAVI Javelins ellen. Itt egy gyorsan elveszített Nuke-ot (16:9) követően Vertigón igyekezhettek a lengyelek megmenteni a szériát. Azonban a pályát 9:14-es hátrányból hosszabbításra mentette a Nigma Galaxy, majd megfordította dupla OT-ban, tehát 2-0-val lezárták a szériát és a tornát is, bezsebelve az újabb serleget.

Borítókép: HLTV/Professeur
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!