VALORANT: Egyszerűen fantasztikusak ezek az AI által rajzolt ügynökök

VALORANT: Egyszerűen fantasztikusak ezek az AI által rajzolt ügynökök

A mesterséges intelligencia a VALORANT ügynökeit "sem kímélte".

Gyakorlatilag nincs olyan hét, amikor ne kerülnének elő a videójátékok világából elképesztően látványos, a mesterséges intelligencia segítségével generált képek. Ezúttal a Riot Games többszörösen díjazott FPS-ét, a VALORANTot vették elő, majd eresztették rá az AI-t. Az eredmény 12 darab lenyűgöző portré, amelyet az alábbiakban te is megtekinthetsz.

A galériáiért kattints Skye-ra!

Sokan úgy vélik, hogy ezek az alkotások nem nevezhetőek valódi művészetnek, azonban ez csak részben igaz. Nem egyszerű tökéletes utasításokat adni a gépnek, ahogy nem egyszerű az ecsettel megfelelő módon felvinni a festéket a vászonra. Kifejezetten sok időt igényel az, hogy a kiválasztott program úgy rajzolja meg az inputok (promptok) alapján a képet, ahogy azt nagyjából elképzelte a hús-vér személy. Szavakkal, mondatokkal, képekkel kell ellátni az alkalmazást, amely alapján a programkód előállítja a végeredményt. Korábban láthattad azt, hogyan mutatnának a League of Legends hősei, ha az AI rajzolná meg azokat, sőt elmerülhettél a magyar Twitch streamereinek világában is, akiket Konti helyezett anime'80-as évekbeli sitcom, dark fantasy és western környezetbe.

Ez az AI-os-rajzolós terület gyakorlatilag végtelen mennyiségű tartalommal rendelkezik, csak elő kell csalogatni a képeket, amihez azonban már valódi emberre van szükség. Ti próbálkoztatok már AI-generált képek előállításával? Sikerült valami látványosat alkotni a mesterséges intelligencia segítésével?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Galéria

Kövess Minket!