Kiderült, mennyiért adták el a Virtus.pro-t

Kiderült, mennyiért adták el a Virtus.pro-t

Megjelent az orosz VK Csoport éves pénzügyi beszámolója, amiből kiderült, hogy tényleg az övék volt a Virtus.pro és el is adták azt tavaly ősszel egy örmény vállalkozónak. Vajon ez elég bizonyíték lesz arra, hogy az Outsiders név a múlté legyen?

Legutoljára ősszel jöttek hírek arról, hogy a Virtus.pro egy örmény vállalkozó, Aram Karamanukyan kezébe került, aki rögtön CEO is lett. Állítólag ő megvásárolta a márkát az orosz államhoz számtalan szálon kötődő ESforce Holdingtól, amely annak a VK Csoportnak a része, amiben többségi tulajdona van az európai tiltólistás Sogaznak. A VK-nak mint nyilvános részvénytársaság be kellett volna számolnia az eladásról, de erre hónapokon át nem került sor. Viszont ez végre megtörtént és így az is kiderült, hogy mennyit fizetett Karamanukyan a VP-ért és mi mást adtak még el az oroszok.

A VK Csoport éves pénzügyi beszámolója szerint a Virtus.pro-ért 174 millió rubelt (1,2 milliárd forint az eladás idején) fizetett az örmény vállalkozó – számolt be róla az Escorenews. A VK azonban nem csak a VP-től, hanem az EPICENTERtől és az ESForce-tól is megszabadult az elmúlt hónapokban, összesen 47 millió rubelért. Előbbi rendezvényeket szervezett, utóbbi a két cég anyavállalataként működött, hivatalosan marketinggel foglalkozott. Viszont ezen cégek új tulajai egyelőre ismeretlenek. Egyébként még decemberben új vezérigazgatót nevezett ki a Virtus.pro Nikolai Petrossian személyében – ő korábban az ESforce vezetője volt.

A VP eladásának híre több játékban is azt eredményezte, hogy engedték a legendás név használatát a különböző versenyeken a csapataiknak – kivéve a Counter-Strike-ot. Itt ugyanis a Valve nem áll az útjába a váltásnak, ahogyan a Dota 2 esetében sem tették, de az ESL igen. A német rendezvényszervező még az orosz-ukrán háború kitörésekor döntött úgy, hogy nem engedik a név használatát és a folyamatos fejlemények ellenére a mai napig nem változtattak az álláspontjukon, tehát Jame és társai továbbra is az Outsiders logót használják. Érdekes lesz még ez a téma a közeljövőben, hiszen nem csak a CS:GO tornákon kell majd az ESL-nek ezt átgondolnia, hanem a közelgő Dota Majorön is, amelyet ők szerveznek. Ha ezutóbbin is beleállnak ebbe, akkor szinte borítékolható, hogy a híres medvét nem látjuk többé CS-ben sem.

Borítókép: Virtus.pro
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!