Az Epic Games 92 milliárd forintot fizet az átvert Fortnite játékosoknak

Az Epic Games 92 milliárd forintot fizet az átvert Fortnite játékosoknak

Az FTC – Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága – meghozta a végleges döntést, mely szerint az Epic átverte a gyerekeket, ezért pedig hatalmas árat kell fizetniük.

Az Epic Games mára a gaming piac egyik megkerülhetetlen szereplője lett, mely sikert a népszerű Battle Royale játékuk a Fortnite  berobbanása alapozott meg. A főként fiatalok körében elsöprő sikert arató lövöldözős játék, már több mint öt éve a csúcson van, és ezzel párhuzamosan érték el az Epic Store mai pozícióját is. Az ide özönlő tömegetek természetesen rengeteg pénzt jelentenek a vállalat számára, azonban úgy tűnik, hogy sok esetben inkorrekt módon jártak el.

Decemberben történt, hogy az FTC komoly vádakat fogalmazott meg az Epic-kel szemben, melyek helyrehozatalaként egy több mint félmilliárd dolláros bírságot szabtak ki, hogy ebből kárpótolják a megkárosítottakat. A probléma az volt, hogy a játékokban – elsősorban a Fortnite-ban – gyűjtötték a 13. életévet be nem töltött játékosok adatait az engedélyük nélkül, valamint jogtalanul használhatták a valós idejű hang és szöveges kommunikációt. Ha mindez nem lenne elég, az FTC egy további problémát is feltárt, miszerint a játékosokat egy gombnyomással kivitelezhető, nem kívánt vásárlásokba hajszolják, a panaszokat – több mint egymilliót – pedig figyelmen kívül hagyják. A vállalat elfogadta a büntetését, és mindenkit biztosított, hogy a jövőben több ilyen eset nem fordul elő.

Azóta eseménytelenül teltek a hónapok, azonban a Kereskedelmi Bizottság a napokban bejelentette, hogy a Fortnite játékosokat 245 millió dollár – azaz 92 milliárd forint – jóvátétel illeti meg. Ennek következtében azok, akik találkoztak ezzel a problémával, és ők vagy a gyermekük véletlenül vásároltak V-Bucksot, számíthatnak a mielőbbi kárpótlásra. 

Reméljük, hogy az Epic Games a jövőben valóban körültekintőbb lesz, hiszen így sincsenek pénz híján, és rengetegen vannak, akik önszántukból megveszik a skineket, ha azok tényleg jól sikerültek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te is vásároltál már véletlenül a Fortnite-ban?

  • 10 %
  • 10 %
  • 80 %