VALORANT: Durva indokkal menesztették az edzőt

VALORANT: Durva indokkal menesztették az edzőt

A FENNEL Female nem habozott, a botrány kiderülése után rögtön felbontották a szerződést az edzővel.

Március 17-én leigazolta, március 20-án viszont menesztette is edzőjét a japán FENNEL Female, a FENNEL szervezetének női csapata. Hanpipe, a FENNEL Female tiszavirág életű karriert befutott coacha a csatlakozás előtt a vádak szerint egy fiatalkorú lánnyal létesített kapcsolatot, a FENNEL pedig a tényekről való megbizonyosodás után ki is rúgta a feltörekvő edzőt.

A FENNEL egy Twitter-posztban közölte a történteket. Bár a posztot japánul közölték, nem kellett sok idő ahhoz, hogy a Redditen megjelenjen a fordítása. Eszerint hanpipe egy kiskorúval létesített kapcsolatot a FENNEL Female-hez való csatlakozása előtt, amire csak később derült fény. A FENNEL vizsgálata után maga hanpipe is elismerte a történéseket, és azt is bevallotta, hogy szánt szándékkal hallgatta el az igazságot a VALORANT csapat előtt. Ezek alapján pedig teljesen érthető az, hogy a FENNEL nem kívánt tovább együtt dolgozni a japán edzővel.

Ezután a csapat megköszönte a rajongók támogatását, valamint bocsánatot kértek azért, hogy ilyen hírekkel kellett szolgálniuk mindössze napokkal azután, hogy bejelentették az új edzőjüket. Emellett azt is megígérték, hogy bevezetnek egy ellenőrzési rendszert, amelynek segítségével a jövőben nem történhet ilyen botrány.

A FENNEL Female-nek a lehető legrosszabbkor jött hanpipe kirúgása, ugyanis még bőven nem állnak készen a 2023-as VALORANT Game Changers szezonra. A tavalyi idényben ők voltak az ázsiai régió egyik legjobb csapata, megnyerték a VCT Game Changers Japant, majd az East Asia kupán is elsők lettek. Bár a 2022-es Game Changers Championship tornáról két vert meccs után kiestek, tudtak pontot hozni a Team Liquid Brazil ellen, akik az alsó ági döntőig jutottak. Ezt követően két tag, az egykori csapatkapitány Seina "KOHAL" Migita és Matsui "Aika" Ayami is távoztak, a VCT Game Changers pedig nemsokára indul, így a FENNEL-nek gyorsan megoldást kell találni a problémára remélhetőleg össze tudják rakni a felállást.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!