Letartóztatták a kriptokirályt!

Letartóztatták a kriptokirályt!

A kriptomogullal nem csak a montenegrói, hanem az amerikai és a dél-koreai hatóságok is beszélnének.

Nem bújkálhat tovább Do Kwon, az a kriptomágnás, aki 2022-ben egy 40 milliárd dolláros tőzsdekrachot okozott. A dél-koreai állampolgár a kriptovaluták királyából menekültté vált, de végül Montenegróban elkapták, most pedig arra vár, hogy melyik állam bíróságának kell először felelnie.

Do Kwon volt a TerraUSD nevű stablecoin arca, valamint ő állt a Luna kriptovaluta mögött is, amelynek bukásával 40 milliárd amerikai dollárt vesztett mindössze egy este alatt. Természetesen nem csak az ő pénzéről volt szó, így Dél-Korea elfogadótparancsot adott ki a 31 éves üzletember miatt. Kwon ezután rögtön elmenekült és elbújt, miközben a közösségi médián azt mutatta, hogy nem bujkál. Ennek ellenére a montenegrói belügyminiszter, Filip Adzic nemrég közölte, hogy a dél-koreai állampolgárt nemrég kapták el a podgoricai reptéren, miután hamis dokumentumokkal próbálta elhagyni a balkáni országot. Do Kwonra három ország is pályázik, ugyanis az USA, Dél-Korea és Szingapúr is érdekelt az elszámoltatásában.

Do Kwon Dubajba szeretett volna eljutni egy hamisított Costa Rica-i útlevéllel, azonban a biztonság esetére egy belga papír is volt nála. Azonban az ujjlenyomatai alapján be tudták azonosítani Do Kwont, majd a koreai hatóságok megerősítése után a montenegrói kollégáik elfogták. Letartóztatásáig úgy hitték, hogy a csaló Szerbiában tartózkodott, a dél-koreai hatóságok pedig még Belgrádba is elutaztak, hogy megpróbálják elkapni azonban rossz ajtón kopogtattak. Bár Montenegrónak és Dél-Koreának nincs kiadatási megállapodása, az európai ország teljesen együttműködőnek tűnik az ázsai hatóságokkal, így Do Kwon nemsokára bíróság elé kerülhet.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!