25 éves lett a legendás StarCraft

25 éves lett a legendás StarCraft

Negyed évszázada már, hogy a StarCraft átformálta a valós idejű stratégiák világát, és megteremtett egy egész szubkultúrát.

A Blizzard Entertainment több ikonikus, sőt legendás címet is lepakolt az asztalra már a történelemben, éppen ezért szomorítja az olyan rajongókat – mint engem például – az, amit az utóbbi 5-10 évben művelnek. Ott van példának okáért a World of Warcraft vagy a Diablo, amelynek egy nagyon mély gödörből kell kimásznia a Dragonflighttal és a IV-gyel. Ezen felül pedig ott van a születésnapos StarCraft is, a valaha volt egyik legjelentősebb valós idejű stratégiai játék is, ami az e-sport színpadára is betört és már 25 éve, vagyis negyed évszázada velünk van. Felfogni sem egyszerű.

A PC Gurunál Bodak nem más célt tűzött ki maga elé, minthogy feleleveníti nekünk kezdeteket és első sikereket, amelyek elindították a franchise-t a ma ismert úton, amely végül egy gazdag és óriási örökséget hagyó történelmet épített a StarCraftnak.

AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!