Új támogatóval léphet szintet az MTK Budapest e-sportszakosztálya

Új támogatóval léphet szintet az MTK Budapest e-sportszakosztálya

Az MTK sajtótájékoztatóján mi is rész vehettünk.

Szeretnénk megköszönni a Career Brand Managementnek és az MTK-nak a meghívást, amellyel mi is részt vehettünk az MTK e-sport szakosztályának sajtótájékoztatóján, amelyen új támogatóját mutatta be a budapesti csapat. Nagy mérföldkő ez a kék-fehér egyesület számára, amely hatéves fennállása egyik legfontosabb bejelentését tette meg a Hidegkuti Nándor Stadion E-sport Arénájában. Immáron újult erővel, a Platinum Zrt. támogatását élvezve vághatnak neki az új idénynek.

A két szervezet találkozása szinte törvényszerű volt, hiszen a cég az e-sport népszerűsítését és támogatását tűzte zászlajára, a stratégiai megegyezés pedig segíthet a fővárosi klubnak, hogy a FIFA Pro Clubs csapata és a Rocket League együttese is a bajnoki címért küzdjön a következő évadban. Ünnepélyes keretek között írták alá az együttműködést, az MTK egy mezt ajándékozott új partnerének, majd a felek nyilatkoztak, hogy mit várnak a közös jövőtől.

Sokat éltem külföldön, ahol láttam, mennyi fiatalt érint az e-sport és úgy gondoltam, ezt Magyarországon is érdekessé lehet tenni. Annyiból nem újdonság számunkra az MTK-val kötött megállapodás, hogy már tavaly is volt egy szimulációs játékokat űző támogatottunk. Ezúttal magasabb szintre kívánunk lépni, és azt gondoltuk, jó lenne számunkra olyan lehetőség, amelyben egy e-sportszakosztályt működtető klubbal tudunk együttműködni, és közösen népszerűsíteni tovább az e-sportot – mondta a megállapodásról Szalai Zsolt, a Platinum E-Space Hungary Zrt. vezetője.

Mindenképpen jó látni, hogy a magyar e-sport is fejlődik, erősödik, az új támogatók révén pedig a lehetőségek is tovább bővülnek. ezt hasonlóan látja Szegő Péter szakosztályvezető is.

Azt látjuk, hogy nagyon sok munka kell ahhoz, hogy új szponzorokat nyerjünk meg a szakosztály mellé, ezért nagyon örültünk Zsolték megkeresésének és ennek a lehetőségnek. Bízunk abban, hogy a továbbiakban az ő segítségükkel még tovább tudunk fejlődni – fogalmazott.

Ez természetesen a játékosok számára is hatalmas előrelépést jelent, hiszen a partnerek segítségével még jobban a versenyzésre és a fejlődésre tudnak koncentrálni, ami várhatóan az eredményességükben is visszatükröződik.

Hiszek abban, hogy a támogatásnak köszönhetően minden egyes játékos mögé még jobban oda tudunk majd állni – mondta Pápai Bálint, aki másfél éve tagja az MTK FIFA-csapatának.

Azonban a bejelentés nem csak a FIFA-csapatot érinti, hanem a Rocket League-versenyzőket is, amelynek kapitánya az a Juhász Norbert lett, aki márciusban csatlakozott a klubhoz.

Mindig a legjobbra törekszünk és nagy vágyunk volt, hogy egy patinás klub színeiben szerepelhessünk. Örülök, hogy az MTK-ban eljött számunkra ez a lehetőség. A top egy a cél, ami nem egyszerű dolog, de az MTK Budapest óriási pluszt jelent abban, hogy ez meglegyen – tekintett előre az e-sportoló.

A rendezvényen vendégként vett részt a klub karate szakosztályvezetője, Szegedi Döme és Virág András a csapat karate edzője, akik egy jó hangulatú FIFA-mérkőzésen csaptak össze a két e-sportolóval. Az interjúkat követően pedig az azokat készítő Virsinszki Zoltán – akit többek között a SzkiTon formációból ismerhettek – is összemérte tudását Juhász Norberttel egy Rocket League-meccsen. Jól tartotta magát sokáig, de végül győzött a túlerő. Az esemény hangulatát pedig átjárta az ambíció és az elszántság, a csapat és a partner is bizakodó, hogy együttműködésük gyümölcsöző és bajnoki címekben gazdag lesz.

AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!