Szerzői jogok megsértése miatt törölték a Call of Duty pályákat a Fortnite Creative-ból

Szerzői jogok megsértése miatt törölték a Call of Duty pályákat a Fortnite Creative-ból

Búcsút vehetünk pár olyan 2.0-ás pályától, melyek több százezer játékost szórakoztattak.

Március 22-én került be a Fortnite-ba a Creative 2.0, melyben az Unreal Editor használatával, bármilyen pályákat létrehozhatunk, ebben korlátot csak a képzelőerőnk szabhat. A kiadásával párhuzamosan rögtön kaptunk olyan mapokat, melyeket kiemelt tartalomgyártók készítettek, hogy már a megjelenés napján a legjobb minőségben élvezhessük az újdonságokat. Ilyen volt a Forest Guardian, a The Space Inside, és a CoD mintájára készült Desert Domination is.

A közösség kitörő lelkesedéssel fogadta a térképeket, hiszen ezekkel a Creative-on belül is játszhattak olyan címek koppintásával, melyekért alapjáraton fizetniük kéne. Ezt természetesen a más játékkiadók nem nézték jó szemmel, és fel is léptek a szerzői jogok megsértésével szemben.

Az Activision kérvényezte, hogy az egyértelműen a Call of Duty-ról másolt tartalmak – mint például az Desert Domination, a Shipment és a Zombi mód – kerüljenek eltávolításra, hiszen ezek az ő szellemi tulajdonukat képezik.

Az Epic Games természetesen a kérésnek eleget tett, és minden ehhez kapcsolódó tartalmat törölt, így mostantól nem lesz lehetőségünk ezek kipróbálására. Az Epic amúgy felhívta a tartalomgyártók figyelmét már korábban is arra, hogy tartsák tiszteletben a szerzői jogokat, és csakis saját kútfőből származó alkotásokat készítsenek – vagy legalább eszközöljenek változtatásokat –, mert egy az egyben tilos bármit is lemásolni.

Attól nem kell tartanunk, hogy így kiváló mapok híján maradunk, ugyanis jelenleg is több száz, vagy akár ezer játékos dolgozik azon, hogy megalkossa a tökéletes Creative 2.0 pályát.

Kövess Minket!



Szerintetek jogos volt az Activision kérése?

  • 80 %
  • 20 %