FIFA 23: A Dortmund elbukott, de Guerreiro odaérhet még a címre?

FIFA 23: A Dortmund elbukott, de Guerreiro odaérhet még a címre?

A bajnokságban és a kupában már elbukott Guerreiro, de mi a helyzet a POTM-mal?

FRISSÍTÉS

Végül a Dortmund játékosának sikerült behúznia a díjat, így március hónap játékosa: Raphael Guerreiro!

Az eredeti cikk

Nem teketóriázott sokat az EA, a legtöbb topligában hamar megszületett a döntés, hogy ki legyen március hónap legjobbja. A Premier League-ben Bukayo Saka, a Serie A-ban Khvicha Kvaratskhelia, míg a LaLigában Antoine Griezmann zsebelte be a díjat. De mi a helyzet a Bundesligával?

Ott döntés még nem született, de a szavazást már lezárták, így valószínűleg hamarosan kiderül, hogy az elmúlt hetekben ki teljesített a legjobban. Szokás szerint hat jelölt van: Omar Marmoush (2 gól), Exequiel Palacios (84% passzhatékonyság, 3 gólban vett részt), Marius Bülter (4 gólban vett részt), Jeremie Frimpong (36 km/h-s sebesség, 4 gólban vett részt), Raphael Guerreiro (5 gólban vett részt) és Erhan Mašović (2 gól). 

A Dortmund egy fantasztikus sorozatot épített fel 2023-ban, amivel egy időre a vezetést is átvették a Bundesligában, ám azóta a lendület elfogyott és a válogatott szünet is borzalmasan jött ki nekik. A BL-ben kiestek a Chelsea ellen, a Bayern ellen múlt szombaton nagyon simán kikaptak, amivel visszacsúsztak a második helyre a bajnokságban, szerda este pedig az RB Leipzig ellen kiestek a Német Kupából is. A találkozón egyébként Willi Orban is gólt szerzett. A POTM során is látszott a menetelés, hiszen Julian Brandt bezsebelte januárban és februárban is a díjat. Erre most Guerreiro pályázik, de erős vetélytársakat kapott, a Leverkusen nagyon magára talált, az Európa Ligában kiejtették a Fradit, majd megverték a Bayern Münchent is például, a menetelésben pedig Frimpong és Palacios is vastagon kivette a részét. Amennyiben tippelnem kéne, előbbi végső győzelmét várom, de bármikor történhet meglepetés, szóval mindenképp várjuk meg a hivatalos eredményhirdetést.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!