G2 CEO: „A G2 profitábilis volt az elmúlt két évben”

Miközben legendás orgok hullanak el nap mint nap, a G2 nemhogy nem áll a csőd szélén, még pénzt is termel!

Kevés e-sport szervezet érezheti magát biztonságban 2023-ban, hiszen a korábban anyagilag jól teljesítő (vagy legalábbis jól teljesítőnek vélt) orgok sorra omlanak össze a szemünk láttára. A TSM állítólag ki fog szállni mindenből, a CLG-t eladták, ezért leépítésekbe kezdtek, a FaZe egy év alatt elveszítette Snoop Doggot és vele együtt szinte a teljes értékét. Aztán ott vannak az olyan orgok, akik még élnek, de csak idő kérdése, hogy meddig – ilyen például a Heroic. Végül pedig ott az a maréknyi szervezet, akik ténylegesen jól teljesítenek, ezek egyike a G2 Esports.

Nemrég a Digiday munkatársai Berlinbe utaztak, hogy Alban Dechelotte-tal beszéljenek a Carlos „ocelote” Rodriguez utáni G2-ról. Az új CEO pedig többek között azt is elárulta, hogy „a G2 profitábilis volt az elmúlt két évben”. A 2021-es sikert a német nyelvű pénzügyi jelentéseik is alátámasztják a Digiday szerint. Ez alapján 1,37 millió euró volt az EBITDA-juk (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményük) tavaly.

2022-ben a CEO szerint ezt a pozitív eredményt sikerült megismételni, ami többek között annak is köszönhető, hogy nincsenek kitéve annyira a játékon belüli teljesítménynek, mint mások. A G2 bevételeinek 60%-a márkákkal történő együttműködésekből, 30%-a videójáték-kiadóktól, 10%-a mezek és egyéb merchandise-ok eladásából jön. A legnagyobb szeletet kitevő márkás rész pedig nem véletlenül ekkora, hiszen olyan cégekkel dolgoznak együtt, mint a Red Bull, a MasterCard és az Adidas.

Ami a jövőt illeti, a kérdés ezen a ponton inkább az a G2 számára, hogy merre szeretnének bővülni. Dechelotte szerint a Valorant még mindig érdekli őket, így reménykednek benne, hogy a jövőben sikerül túllépni Carlos botrányán, ami miatt nem kerülhettek be a partnerligába. De emellett az észak-amerikai bővítés sem került le az asztalról, ami segíthet majd még inkább abba az irányba tolni a szervezetet, hogy a szerveren belüli eredmények helyett az azon kívüli teljesítmény hozza a pénzt a konyhára. Dechelotte szerint akkor válhat igazán globálissá a szervezetük, ha „elfogadott lesz, hogy a G2 ugyanúgy viccet űzhet az EU rajongókból és az EU csapatokból, mint ahogyan ma tesszük az NA rajongókkal és az NA csapatokkal.”

Borítókép: G2 Esports

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.

Üzlet - Így alakítható ki az ideális hajvonal hajbeültetéskor

A hajbeültetések során a fő cél a kopasz területek felszámolása, a kezelést végző orvosnak viszont be kell állítania a páciens igényeinek megfelelő hajvonalat is. Talán meg sem kell említenünk, hogy ez a rész kiemelt figyelmet igényel, hiszen egy rosszul sikerült haj örökre rányomhatja a bélyegét megjelenésünkre. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a hajvonal kialakítása során.

Üzlet - Hogyan őrizd meg a fiatalságodat kívül-belül?

Ha létezik olyan dolog a világon, ami örökös és megállíthatatlan, az az idő múlása. A másodpercekből percek, majd órák lesznek, ebből pedig napok, hetek, hónapok, évek, évtizedek. Mindez pedig nem telik el nyomtalanul.

Üzlet - Hogyan válasszunk könyvelőt?

Akár egyéni vállalkozás indításán, akár cégalapításon gondolkodunk, az első feladataink közé tartozik a könyvelő keresése. Ez ugyanis a kulcsa annak, hogy a vállalkozás könyvelési ügyei rendben legyenek, így minden éjjel nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket. Azonban a megfelelő szakember megtalálása nem egyszerű, hiszen az interneten rengeteg hirdetést találhatunk, és ismerőseink is előszeretettel ajánlgatnak könyvelőket. Hogyan válasszuk ki közülük azt, akiben megbízhatunk? Cikkünkből kiderül!