K&H MNEB: Megóvták CeklafejuSomáék meccsét, de győzelmük jogos volt

K&H MNEB: Megóvták CeklafejuSomáék meccsét, de győzelmük jogos volt

A csapatok készen állnak, hamarosan kezdődik a K&H MNEB 2023 Rainbow Six Siege bajnokságának alapszakasza!

Nincsen rózsa tövis nélkül és e-sportverseny sem óvás nélkül. Április 15-én és 16-án játszották hazánk legjobb R6S-csapatai a K&H MNEB 2023 Rainbow Six Siege bajnokságának zárt osztályozókupáját, de a végeredményre mostanáig kellett várnia a feleknek.

Kimagasló érdeklődés övezte a selejtezők nyílt szakaszát, annak összefoglalóját itt találjátok. Az osztályozó kupa zárt szakaszába már csak a nyolc legjobb juthatott be, közülük pedig a Top 2 juthatott be az alapszakaszba. 

Az egyértelmű volt, hogy az LFO (Galanisz, Saywat, Szundi, BlackWolf és Isee) hatalmas erő és mentális fölényben volt a többiekhez képest. Szinte akadálytalanul vágtáztak végig a mezőnyön és vereség nélkül, az ágrajz felső ágáról lőtték tovább magukat a bajnokság alapszakaszába. A gondok az alsó ágon kezdődtek, ahol végül a Crushers (Falc0, FreeStyle, White, Zsombot és Gerti) és a Cyberium Esport Team (Gorii, Solid, Pixi, Chiby és CeklafejuSoma) csaptak össze a döntőben, ők ketten mérkőzhettek meg az utolsó továbbjutást érő szpotért.

CeklafejuSomáék 2-0 arányban tudtak győzedelmeskedni, csakhogy a meccs után jött az óvás, a Crushers szerint ellenfelük csalva nyerte meg a meccset. Több napos vizsgálat indult, aminek végén a HUNESZ versenybírói kara a következő döntésre jutott:

„A Crushers csapata által megfogalmazott vádakat a HUNESZ versenybírói kara kivizsgálta, azokat nem találta indokoltnak. Ennek következtében az eredmény marad, 2. helyen a Cyberium Esport Team csapata jutott tovább az osztályozó kupa zárt szakaszából az alapszakaszba."

Ezzel tehát kialakult a K&H MNEB 2023 Rainbow Six Siege bajnokságának mezőnye:

  • Firebird Esports
  • Békéscsabai E-sport Egyesület
  • Nice Gaming
  • WiLD MultiGaming
  • Illés Akadémia Spirit
  • Spirit Gaming
  • LFO
  • Cyberium Esport Team

Az alapszakasz indulására még egy picit várni kell, de hamarosan arra is fény derül!

Kövess Minket!